Politie Hollands Midden

Datum: 20 augustus 2009



Sassenheim Politie zoekt getuigen mishandeling De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 16-jarige hardloper uit Oegstgeest. De jongen rende op dinsdag 11 augustus om 19.00 uur bij het recreatiegebied de Klinkenbergerplas in Sassenheim. Hij was net de voetgangersbrug gepasseerd, ging in de richting van Oegstgeest en sloeg rechtsaf toen hij een groep van circa zeven jongens passeerde. Zij zaten op bankjes langs het voetpad. Ook stonden er drie scooters. De jongen rende door, hoorde voetstappen achter zich en voelde een klap tegen zijn achterhoofd. Toen hij zich omdraaide kreeg hij meer klappen. Hij zag dat een lange, blanke man met een kaal hoofd hem sloeg. De jongen rende weg en waarschuwde thuis de politie. Getuigen van het incident worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Oegstgeest Auto in brand gestoken De politie doet onderzoek naar het in brand steken van een aan de Piet Heinlaan geparkeerde auto. De auto stond voor de woning van de eigenaar. Woensdag 19 augustus rond 23.40 uur werd ontdekt dat de voorkant van de auto in de brand stond. De brandweer kwam ter plaatse en bluste het vuur. De auto brandde volledig uit. Een andere geparkeerde auto liep door het vuur brandschade op.

Nieuwveen Auto in brand gestoken De politie doet onderzoek naar het in brand steken van een auto. Woensdag 19 augustus rond 23.10 uur stond de auto op een naamloze boerenlandweg nabij het golfterrein aan de Schilkerweg in de brand. De auto brandde volledig uit. De politie weet nog niet wie de eigenaar van de auto is.

Een 21-jarige automobilist uit Den Haag die daar de weg inreed zag het vuur en hoorde knallen. Hij dacht dat er geschoten werd en zette zijn auto in zijn achteruit. Door het stof raakte hij het zicht op de weg kwijt, reed de berm in en kwam gedeeltelijk in een sloot terecht. De man en zijn vriendin die in de auto zaten kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

De politie deed onderzoek ter plaatse. De knallen die de man hoorde waren mogelijk van de banden van de in brand staande auto.

De politie deed al onderzoek ter plaatse en zal een nader onderzoek instellen naar dit voorval.

Bodegraven Diefstal geldkistje na babbeltruc De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een geldkistje bij een 78-jarige bewoner aan de Waagpoort. De diefstal is vermoedelijk gepleegd door een ongeveer 45-jarige vrouw die zich uitgaf als medewerkster van het Rode Kruis. Woensdag 19 augustus rond 11.00 uur stond de vrouw bij de man op de stoep. Zij kwam geld terug brengen van een boottrip die de man vrijdag 14 augustus van haar had gekocht en niet doorging. De man liet haar wederom binnen. Waarschijnlijk zag de vrouw toen haar kans om het geldkistje te stelen op het moment dat de man koffie voor haar zette. Zij had daarnaar gevraagd. De vrouw verliet vervolgens de woning om naar haar zeggen haar fiets op slot te zetten. Zij kwam echter niet meer terug en de bewoner ontdekte de diefstal.

De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. Laat geen onbekenden in huis, ook niet als ze een mooi aanbod hebben. Vraag desnoods om een legitimatie en zeg even te bellen naar de instantie waarvan ze zeggen te zijn. Laat ze buiten wachten. Als er twijfels zijn, bel dan de politie via 112.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. '1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.' Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.

Gouda Treinpassagiers krijgen het aan de stok met elkaar De politie werd woensdag 19 augustus rond 16.30 uur geroepen naar het station aan het Stationsplein. Op een perron was een vechtpartij ontstaan tussen vier treinpassagiers, drie vrouwen en een man. In de trein waren er al woorden geweest en op het perron kwam het tot een handgemeen. Medewerkers van het station had de partijen al gescheiden. De politie hield een 24-jarige vrouw uit Gouda en een 22-jarige man uit Rotterdam aan. De andere betrokken waren een 19-jarige vrouw uit Utrecht en een 22-jarige vrouw uit Rotterdam. De aangehouden verdachten zitten nog vast in verband met het onderzoek.


---