Ingezonden persbericht


Wuala lanceert nieuwe features ter ere van eerste verjaardag

Parijs, 20 augustus 2009 - Wuala, leverancier van een innovatieve online storageoplossing en onderdeel van LaCie, introduceert twee nieuwe features voor back-up en gegevensherstel. Wuala lanceert de nieuwe functies ter ere van zijn eerste verjaardag. In zijn eerste levensjaar heeft de aanbieder van online storage al 65 miljoen bestanden online opgeslagen.

Met de nieuwe back-upfunctie kunnen Wuala-gebruikers van een specifieke map op een lokale harde schijf automatisch een online back-up laten maken. Toegevoegde bestanden en bestandswijzigingen worden zo vanzelf online opgeslagen. Als aanvulling op deze feature biedt Wuala de nieuwe gegevensherstelfunctie. Hiermee hebben gebruikers toegang tot bestanden die eerder overschreven en verwijderd zijn. Zo herstellen ze eenvoudig per ongeluk gewiste of overschreven documenten. Gebruikers kunnen de twee nieuwe features ook gecombineerd inzetten om toegang te krijgen tot bestanden in een lokale map, zoals die waren op een bepaald moment in het verleden.

"Onze klanten hebben behoefte aan een back-upfunctie. We zijn verheugd dat we ze deze nu kunnen aanbieden", zegt Dominik Grolimund, medeoprichter van Wuala. "Sinds we deze functionaliteit in ons aanbod hebben opgenomen, maakt dit ook mijn leven makkelijker - ik gebruik Wuala zelf ook. Momenteel sla ik mijn uitgebreide fotocollectie en belangrijke documenten op via Wuala. Als mijn computer crasht, heb ik gelukkig een volledige back-up van deze bestanden. Daarnaast heb ik vanaf elke met internet verbonden computer toegang tot mijn bestanden en foto's."

De snelle groei van Wuala dankt de oplossing niet alleen aan haar gebruiksgemak, maar ook aan het vertrouwen dat gebruikers hebben in Wuala's unieke privacybescherming. Wuala versleutelt alle bestanden op de pc voordat het deze online opslaat. Gebruikers kunnen naar wens instellen wie er inzicht heeft in hun gegevens: iedereen, alleen vrienden of geselecteerde individuen. Doordat het encryptiewachtwoord nooit de pc verlaat, is het bijna onmogelijk om hun persoonlijke bestanden te ontcijferen.

"Ik vind het een geruststellend idee dat je terug kunt in de tijd om oude bestanden te herstellen. Wanneer je per ongeluk een bestand verwijdert of verandert, kun je eenvoudig elke eerder opgeslagen versie terughalen. In combinatie met de automatische, gespiegelde opslag van specifieke bestandsmappen is dit een grote stap voorwaarts voor Wuala om zijn beheer van persoonlijke gegevens voor klanten nog gebruiksvriendelijker te maken", zegt Luzius Meisser, medeoprichter van Wuala.

Gebruikers die de nieuwe back-up- en herstelfunctie willen benutten, moeten Pro users worden. Wuala geeft deze Pro-status aan degenen die extra online opslagcapaciteit gekocht hebben, of die lokale opslag hebben geruild voor online opslag. In tegenstelling tot andere online oplossingen is Wuala gebaseerd op grid-storage. Bij deze opslagvorm kan iedereen met een computer met internetverbinding kiezen om harddiskcapaciteit te ruilen voor online opslagcapaciteit in de 'grid'. Op deze manier vergroten klanten hun online opslagcapaciteit en worden ze onderdeel van het wereldwijde, groeiende 'grid'-netwerk van Wuala.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

Over Wuala
Wuala is een innovatieve online storageoplossing waarmee gebruikers beveiligd bestanden kunnen opslaan en back-uppen. Ze hebben vanaf elke computer met internetverbinding toegang tot opgeslagen bestanden. Ook kunnen ze hun online opgeslagen bestanden eenvoudig delen met vrienden, familie en collega's. Wuala is gebaseerd op een revolutionaire technologie die getest is op het ETH Zürich (Swiss Federal Institute of Technology Zürich). Gebruikers krijgen in eerste instantie 1GB opslagruimte. Deze kunnen ze naar wens uitbreiden door vrije opslagcapaciteit van hun harde schijf te ruilen voor online opslagcapaciteit of door extra opslagruimte te kopen. Alle online opgeslagen bestanden zijn versleuteld via de gebruikerscomputer, waardoor gebruikers per bestand en per map hun voorkeuren kunnen instellen. LaCie heeft Wuala in 2009 overgenomen. Voor meer informatie: www.wuala.com.

# # #




Ingezonden persbericht