Ingezonden persbericht


Amsterdam, 20 augustus 2009

PERSBERICHT

KIKKERDRIL WINT PRIJS IN SEOUL

Deze week is de jeugdspeelfilm KIKKERDRIL wederom in de prijzen gevallen, en wel op het jeugdspeelfilmfestival SEOUL INTERNATIONAL YOUTH FILM FESTIVAL in Korea. De film werd verkozen tot publieksfavoriet en ontving de SIYFF Eye's Award, de Publieksprijs voor Beste Film.

KIKKERDRIL beleefde eerder dit jaar zijn internationale première in Noorwegen op het Barne Filmfestival Kristiansand, waar de film ook door het publiek als Beste Film werd gekozen. Daarna werd de film voor meerdere internationale festivals geselecteerd, waaronder Busters Children Filmcompetition in Denemarken, Zlin Filmfestival in Tjechie en Divercine Filmfestival in Uruguay waar KIKKERDRIL de prijs voor Beste Speelfilm van de vakjury kreeg uitgereikt.

KIKKERDRIL is een muzikale roadmovie van regisseur Simone van Dusseldorp over de zesjarige Max die denkt dat zijn broer nooit meer kan praten en dat alleen kikkerdril kan hem genezen. Max loopt weg en gaat in de natuur op zoek naar kikkerdril. Samen met zijn vriendinnetje Jesse maakt hij een spannende tocht door weilanden, slootjes, boerderijen en door het bos.

De kinderrollen worden gespeeld door Nino den Brave, Whitney Franker en Thijs Goedknegt. Daarnaast zijn ook Juul Vrijdag, Georgina Verbaan, Remko Vrijdag en Quintis Ristie in de film te zien.

KIKKERDRIL ging op 11 februari in première en ontving begin maart de Gouden Film voor de 100.000e bezoeker in Nederland. De film wordt gedistribueerd door A-Film en is sinds juni op DVD uitgebracht.