Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Gabriel Rios ft. Jef Neve & Kobe Proesmans in Nederlandse theaters

PERSBERICHT

Amsterdam, 20 augustus 2009

De beste ideeën ontstaan zomaar. Zonder al te veel nadenken. Spontaan. Terwijl je eigenlijk op iets anders zit te wachten. Op de uitreiking van een muziekprijs, bijvoorbeeld. In de catacomben van de Ancienne Belgique. Je begint iets te zingen. Iemand valt in op de piano. Iemand slaat op een paar trommels. En plots is daar: Magie. Je kijkt naar elkaar. Je leest in elkaars ogen: 'Dit is geweldig. Dit smeekt om meer.'

Naar aanleiding van deze spontane ontmoeting staat Gabriel Rios met jazzvirtuoos Jef Neve en percussiewonder Kobe Proesmans (o.a. Zita Swoon en dEUS) dit seizoen in de Nederlandse theaters.

Met Gabriel Rios waait er de laatste jaren een zwoel Puerto Ricaans briesje door de Belgische popwereld. In 2006 veroverde hij ook ons land met het zomerse 'Broad Daylight', bekend van de Appelsientje-reclame. Inmiddels is zijn derde akoestische album verschenen met daarop verrassende bewerkingen van zijn voorgaande cd 'Angelhead' en een geheel eigen versie van de Jimi Hendrix-klassieker 'Voodoo Chile'.

In het theater komen Rios, Neve en Proesmans samen om elkaars repertoire uit te kleden en in de naakte essentie te spelen. De concerten zorgden bij onze zuiderburen voor volle zalen. Gabriel Rios was eerder in Nederland te zien tijdens een exclusief theaterconcert in de Leidse Schouwburg in mei 2008.

Klik hier voor de tourdata.

----------


Ingezonden persbericht