Essensys Group benoemt Ronald Houtveen tot Directeur Nederland


AMSTERDAM, 20090820 -- Essensys, de Europees opererende dienstverlener op het gebied van interim-management, executive search en coaching, heeft Ronald Houtveen benoemd tot Directeur Nederland.

Houtveen, 43 jaar, krijgt de verantwoordelijkheid voor de Nederlandse activiteiten. Ronald brengt bijna 10 jaar ervaring in op het vakgebied Interim-management. Zijn laatste rol was Directeur Nederland van het voormalige Ernst & Young Temporary Management Nederland dat in 2003 werd verkocht aan Resources Global Professionals. De Essensys Group opende in 2007 een kantoor in het World Trade Center in Amsterdam.

Van Hemele, Managing Partner van de Essensys Group en Commissaris bij DPA:"Ronald heeft zijn carrière bij Ernst & Young Accountants doorlopen. Na zijn rol als concerncontroller bij Endemol startte hij in 2000 bij Ernst & Young Interim-management. Daar vervulde hij een combinatie van inhoudelijke, commerciële en management rollen. Op basis van zijn ervaring, expertise en netwerk hebben wij er het volste vertrouwen in dat Ronald onze Nederlandse vestiging tot verdere groei zal brengen".

Ronald Houtveen, Directeur Nederland: "Essensys heeft na de verzelfstandiging vanuit Ernst & Young Executive Temporary Management een fantastische ontwikkeling doorgemaakt en is momenteel marktleider in België en een belangrijke speler in Frankrijk. Het is een bedrijf dat kwaliteit en toegevoegde waarde voor de cliënt centraal stelt. Leiding geven aan het Nederlandse team en het uitbreiden van de Nederlandse organisatie is vanuit deze gedegen basis een mooie uitdaging. Juist in deze tijd van recessie moet je als bedrijf investeren in bestaande en potentiële relaties. Hierdoor bouw je een voorsprong op ten opzichte van de bedrijven die zich alleen focussen op kostenreductie".

Over Essensys
Essensys BV is een dochter van Essensys NV in België. De onderneming startte in 1992 als Ernst & Young Executive Temporary Management en werd in 2004 zelfstandig. Essensys opereert Europees op het gebied van interim-management, executive search en coaching en ondersteunt bedrijven en instellingen bij het realiseren van hun doelstellingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoog opgeleide interim-managers die aan de hand van de Essensys methodologie van ieder project een succes maken. In Nederland werkt Essensys vanuit het kantoor in het World Trade Center in Amsterdam. www.essensysgroup.com