Van Aartsen wil op laatste moment geen festival bij Indië Monument


Ákoestisch festival Imagine in the Park verplaatst naar Westbroekpark

DEN HAAG, 20090820 -- 9 dagen voordat op 29 augustus het geheel akoestische festival Imagine in the Park zal plaatsvinden heeft de burgemeester van Den Haag besloten dat dit niet mag in de buurt van het Indië Monument.

Ondanks dat de bezwaartermijn al verlopen was is de festivalorganisatie door de gemeente toch opgedragen te verhuizen naar het Westbroekpark.

De organisatie geeft gehoor aan deze eis en het hele festival zal worden verplaatst naar het Westbroekpark (het terrein waar jaarlijks de parade plaatsvindt)

Toch zet de organisatie wel een paar vraagtekens bij de hele verhuizing op het laatste moment. Kan een stad die zich promoot als festivalstad en graag culturele hoofdstad wil worden niet daadkrachtig en eerder beslissen over locaties en wie draagt de kosten voor de aanpassing van de media campagne voor het festival.

En in hoeverre is een geheel akoestisch festival storend in de buurt van een monument; vind er niet al jaren een kermis plaats naast het monument op de dam?

Om 13.00 uur opent wethouder Huffnagel het festival en om ongeveer half 6 sluit Sjaak Bral het festival. In de tijd ertussen treden er op 8 plekken in het park 26 acts (music & spoken word) geheel unplugged op.

Niet alleen zullen de artiesten het zonder geluidsinstallatie moeten stellen ook de bier tap zal op bijzondere wijze van stroom worden voorzien namelijk door zonnepanelen. Op initiatief van eetcafé De Maatschappij.





Ingezonden persbericht