Spectra Logic behaalt voor derde aaneensluitende boekjaar winst nu de vraag naar oplossingen voor gegevensbescherming groeit

Spectra Logic laat de rest van de industrie achter zich in productinnovatie; nadert 30-jarig jubileum

BOULDER, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20090820 --

Spectra Logic, een toonaangevende vernieuwer van op intelligente wijze geïntegreerde oplossingen voor gegevensbescherming, heeft vandaag een aanzienlijke jaar-op-jaar winst bekendgemaakt voor haar enterprise en middelgrote oplossingen voor gegevensbescherming. Spectra Logic heeft voor het derde achtereenvolgende boekjaar, dat eindigde op 30 juni 2009, winst geboekt en heeft winst behaald in vier van de laatste vijf boekjaren. In deze periode werden belangrijke productinnovaties geïntroduceerd en bleef het klantenbestand van het bedrijf groeien.

“Ondernemingen van alle groottes blijven worstelen met hoe ze hun gegevens het beste kunnen beschermen, met het zich aanpassen aan de zakelijke behoeften en met het naleven van de steeds strengere wetten en voorschriften – waarbij ze ondertussen ook nog de kosten nauwlettend in de gaten moeten houden”, aldus Mark Peters, senior analist bij Enterprise Strategy Group. “De innovatieve, geïntegreerde oplossingen en functiepakketten van Spectra Logic, in combinatie met de goede, klantgerichte service en ondersteuning, lossen deze problemen op en bieden efficiënte, kostenbesparende gegevensbescherming.”

Sterke groei verkoop en klantenbestand

In het vierde kwartaal van 2009 zijn de inkomsten met 12 procent gestegen in vergelijking met het derde kwartaal, waarbij het bedrijf haar sterke verkoop van enterprise en middelgrote oplossingen voor gegevensbescherming heeft voortgezet. Ondanks een aanzienlijk zwakkere economie in boekjaar 2009 is Spectra Logic gegroeid op het gebied van zeer grote en middelgrote magneetbandbibliotheken, disc-systemen, media en ondersteuning. De verkoopgroei van het bedrijf in zeer grote en middelgrote magneetbandbibliotheken wordt gestimuleerd door sterke aantrekking van de sectoren high-performance computing (HPC), media en entertainment, en federale overheid en door de introductie van nieuwe producten. Gedurende het afgelopen jaar heeft het bedrijf haar lijn oplossingen voor gegevensbescherming uitgebreid met drie nieuwe middelgrote oplossingen (de T680, T320 en T200) en 44 nieuwe grote zakelijke klanten mogen verwelkomen, wat de sterke groei van haar uitgebreide oplossingen voor gegevensbescherming weergeeft.

“Voor onze omgeving zijn sterke prestatie, compactheid, betrouwbaarheid en goede klantenondersteuning essentieel”, aldus Dean Flanders, hoofd informatica en chief information officer bij het Friedrich Miescher Institute, een onderdeel van de Novartis Research Foundation. “Met de innovatieve tapebibliotheekoplossingen van Spectra Logic hebben we uiterst betrouwbare gelaagde opslagoplossingen in gebruik kunnen nemen die de kosten verlagen, back-upvensters kleiner maken en waardevolle ruimte in het gegevenscentrum vrijmaken. Onze ervaring is dat de bibliotheken van Spectra uitzonderlijk waardevol zijn en dat de ondersteuningsafdeling uitstekend is. Gezien de snelle respons van Spectra Logic, de voortdurende innovaties en de stabiliteit van het bedrijf, is het geen wonder dat het bedrijf zelfs in moeilijke markten successen blijft behalen.”

Groei en uitbreiding van het kanaal

Het bedrijf heeft het afgelopen jaar groei bereikt wat betreft kanaalpartners: het partnerbestand is met ruim 10 procent gegroeid in boekjaar 2009. Met bijna 400 kanaalpartners over de hele wereld biedt het Spectra EDGE Partner Program van Spectra Logic aantrekkelijke marges en ondersteuning op het gebied van verkoop en training. Daarnaast heeft Spectra Logic haar aanwezigheid in Europa uitgebreid.

30-jarig jubileum en sterke innovatie

In oktober 2009 viert Spectra Logic haar 30ste verjaardag als marktleider in gegevensbescherming. Gedurende deze periode is Spectra Logic standvastig gebleven in het leveren van innovatieve, kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor gegevensbescherming met ongeëvenaarde klantenservice en -ondersteuning. Spectra Logic heeft als bewijs voor haar toewijding aan innovatie de afgelopen drie jaar negen nieuwe gegevensbeschermingsproducten geïntroduceerd, waarmee de lat voor betrouwbaarheid, opslagcapaciteit, energiezuinigheid, schaalbaarheid en veiligheid steeds hoger is gelegd.

Spectra Logics sterke financiële prestatie, innovatieve technologie en succes in de markt hebben voor belangrijke erkenning gezorgd van klanten en de totale industrie. Het bedrijf is onder andere erkend als:

  • een Exciting Vendor door Fortune 1000 IT-klanten in een onderzoek door TheInfoPro
  • een CRN Emerging Tech vendor, waarbij de innovatieve en eenvoudig te gebruiken Media Lifecycle Management-software voor het monitoren van de gezondheid via magneetband werd aangehaald
  • Computerworlds Best Practices in Storage voor het door de NASCAR Media Group implementeren van de Spectra T950
  • de Storage Website of the Year door het Britse tijdschrift STORAGE

Over Spectra Logic Corporation

Wij bij Spectra Logic definiëren, ontwerpen en leveren innovatieve gegevensbescherming door middel van magneetband, deduplicatie en disc back-ups, herstel- en archiveringsoplossingen. Door innovatie aan te wakkeren blijven we de verwachtingen van de gegevensbeschermingsmarkt uitdagen met intelligente, geïntegreerde en eenvoudig te gebruiken back-up en archiveringstechnologieën. Gedurende ons 30-jarig bestaan hebben we uiterst compacte opslag geboden met grote capaciteit en ongeëvenaarde service en ondersteuning aan klanten over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op www.SpectraLogic.com.

Spectra en het Spectra Logic-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Spectra Logic Corporation. Alle rechten wereldwijd voorbehouden. Alle andere handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Spectra Logic
Leigh Grace, +1-704-231-9789
leighg@spectralogic.com
www.Twitter.com/spectralogic
of
IGNITE Consulting
Kathleen Sullivan, +1-303-439-9365
Melissa Hourigan, +1-720-988-3856

spectralogic@igniteconsultinginc.com