Gemeente Hoorn

Stadspanel over openingstijden Burgerzaken

Het Stadspanel Hoorn krijgt op 20 augustus een vragenlijst voorgelegd over de openingstijden van Burgerzaken. Burgerzaken is de gemeentelijke afdeling met de meeste klantcontacten. Het gemeentebestuur wil weten of de huidige openingstijden van Burgerzaken toereikend zijn, of er behoefte is aan extra openstelling en hoe men denkt over de mogelijkheid om op afspraak te komen. Het is de bedoeling dat de uitslagen eind september beschikbaar zijn. Wat is het Stadspanel?
Iedere inwoner die het leuk vindt om af en toe mee te denken over actuele zaken die in Hoorn spelen, kan lid worden van het Digitaal Stadspanel Hoorn. De uitvoering van de peilingen en de verwerking van de gegevens is in handen van IO Research. De leden van het panel krijgen een aantal keren per jaar een vragenlijst over een actueel onderwerp voorgelegd. Dat gebeurt per e-mail. De beantwoording vindt plaats via internet. Op dit moment zijn al meer dan 1.000 inwoners van Hoorn lid van het Stadspanel. Iedereen die over een e-mailadres beschikt kan meedoen. Deelname is anoniem. De e-mailadressen worden niet voor andere doekeinden gebruikt.

Wat gebeurt er met de resultaten?
De antwoorden die het Stadspanel geeft zijn belangrijk voor de gemeente, bij de meningsvorming van B en W of bij de besluitvorming in de gemeenteraad. Serieuze aandacht voor de inbreng van een panel vergroot de betrokkenheid van inwoners bij hun stad en de kwaliteit van de besluitvorming.
Zodra IO Research de gegevens uit een peiling heeft verwerkt, krijgen alle deelnemers de uitslag van het onderzoek toegestuurd in de vorm van een nieuwsbrief.

Aanmelding
Aanmelding is mogelijk via de website van de gemeente Hoorn of rechtstreeks op de website www.ioresearch.nl/stadspanelhoorn. Op deze website kan iedereen bovendien de voorgaande onderzoeken vinden en de eigen gegevens inzien en wijzigen.