Warchild


'The Silent Army' draait een week lang in Utrecht

6 augustus 2009 - Filmposter The Silent Army
In de week van 20 tot 27 augustus vertoont het Louis Hartlooper Complex in Utrecht een week lang de film 'The Silent Army', de internationale versie van de Nederlandse speelfilm 'Wit Licht', van Jean van de Velde. De opbrengst van de kaartverkoop gaat in zijn geheel naar War Child.

Ben je benieuwd naar de internationale versie van Wit Licht? Kom ook! Bestel kaarten via de website van het Louis Hartlooper Complex.

Cannes
War Child's ambassadeur Marco Borsato speelt de rol van een kok die een vriendje van zijn zoon uit de handen van een Afrikaans leger probeert te redden. De film werd in Cannes ontvangen met een minutenlange staande ovatie door het aanwezige publiek.

The Silent Army
Eduard Zuiderwijk (Marco Borsato) heeft zijn dromen gerealiseerd in Afrika. Zijn droom wordt echter ruw verstoord als zijn vrouw bij een ongeluk overlijdt en niet veel later de politieke situatie in het Afrikaanse land instabiel wordt. Na een gewelddadige overval op een nabij gelegen dorp wordt het beste vriendje van zijn zoon ontvoerd en met harde hand opgeleid tot kindsoldaat. Verlies en onmacht, hoop en woede, angst en overtuiging staan vanaf dat moment centraal in het leven van Eduard Zuiderwijk.