Provincie Groningen

DelfSail Delegatie van kabinet op bezoek bij Noorderzon en DelfSai 18 augustus 2009

Vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus is een delegatie van het kabinet aanwezig bij Noorderzon en DelfSail. Het college van Gedeputeerde Staten heeft de kabinetsleden uitgenodigd om op een informele wijze kennis te maken met deze twee topevenementen in de provincie.

Op vrijdagavond ontvangt GS, zoals het er nu naar uitziet, de ministers Cramer, Plasterk, Hirsch Ballin, Ter Horst, Koenders en Rouvoet en de staatssecretarissen Klijnsma en Bijleveld en de voorzitter van de Raad van State de heer Tjeenk Willink op het terrein van Noorderzon. Hier kunnen de gasten een hapje eten en genieten van de Noorderzon activiteiten. De volgende dag zullen de ministers en staatssecretarissen aan boord gaan van de Sörlandet om deel te nemen aan de zeilparade van DelfSail: de Sail In.
Naast de kabinetsleden varen ook diverse kamerleden, Haagse topambtenaren en CEO's uit Noord-Nederland mee.

Charmeoffensief
Commissaris van de Koningin Max van den Berg: "DelfSail is van groot economisch belang voor de provincie. Naast de bestedingen van bezoekers en de landelijke publiciteit is het een uitgelezen kans om ondernemers, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties uit het Noorden in contact te brengen met Haagse bestuurders en beslissers". We willen onze Haagse gasten op een informele manier kennis laten maken met de spankracht van onze provincie. Groningen biedt namelijk veel ruimte, energie en mogelijkheden en is van groot belang voor Nederland. Het doel van dit charmeoffensief is helder: Groningen nog beter op de kaart zetten!

Groot evenement
DelfSail is op nationaal en internationaal niveau van grote promotionele waarde voor de provincie Groningen. Het past daarom uitstekend in het evenementenbeleid van de provincie. De provincie is dan ook een van de belangrijkste sponsors van dit maritieme feest. De provincie levert niet alleen een financiële bijdrage aan de organisatie van DelfSail, zij neemt ook één van de topacts voor haar rekening. "We willen dat ook jongeren hun weg naar DelfSail vinden. Daarom hebben we Marco Borsato aangetrokken", vertelt Pim de Bruijne. Hij is als gedeputeerde verantwoordelijk voor het evenementenbeleid van de provincie. Een andere activiteit die de provincie voor haar rekening neemt, is de tentoonstelling van replica's van Koggenschepen in de haven van Delfzijl.

Jeugdzorg in het zonnetje
Op zondag stappen allerlei vertegenwoordigers uit de Jeugdzorg aan boord van de Sörlandet. Gedeputeerde De Bruijne: "Als provincie zijn we verantwoordelijk voor de Jeugdzorg en we willen de vele organisaties en vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Dit is een heel prettige manier om met elkaar in contact te treden."

18 augustus 2009