Gemeente Almere

Nieuw instrument in bestrijding werkloosheid

21-08-2009 | Start: 13:00 | Eind: 13:30 | Locatie: UWV WERKbedrijf, Grote vergaderzaal 3e etage, Randstad 20-04, 1314 BA, Almere

Vrijdag 21 augustus zal Martine Visser, wethouder Sociale Zaken, Economische Zaken en Onderwijs, het eerste exemplaar van het boek "(Even) geen werk... en nu? - De waarheid en andere dingen die niet kloppen" in ontvangst nemen uit de hand van de auteur Frits Tuijn. Het boek is het eerste boek special geschreven voor mensen die (recent) hun baan hebben verloren en die nu moeite hebben om de weg naar een nieuwe werkplek te vinden.

Vanuit een nieuw en persoonlijk perspectief krijgt de lezer door diverse oefeningen inzicht in de eigen waarheid over het verlies van zijn of haar baan en eventuele mislukte sollicitaties. Het boek laat de lezer deze `waarheid' vervolgens kritisch onderzoeken en waarnodig vervangen door een waarheid die meer ondersteunt bij het verkrijgen van een nieuwe baan. Het voorwoord is geschreven door wethouder Martine Visser.

Wethouder Martine Visser; "Het is altijd heel vervelend om je baan te verliezen. Mensen willen weer zo snel mogelijk aan de slag. En de gemeente wil dat natuurlijk ook. Maar het is vaak lastig. Zeker in deze tijden van de kredietcrisis. Helaas komen er steeds meer werkelozen bij, ook jongeren. Dat maakt het bijvoorbeeld voor mensen die al langer werkloos zijn nog lastiger om een baan te vinden. Dit boek kan mensen tips, inzicht en motivatie geven".

Het boek is mede gebaseerd op een zeer succesvolle serie trainingen met deelnemers die reeds langere tijd werkzoekend waren. "Veel van deze deelnemers bleken in de loop der tijd een eigen `waarheid' te hebben ontwikkeld, bijvoorbeeld in termen van `ik ben te oud' of `te laag opgeleid' of `te lang werkloos', aldus de auteur Frits Tuijn en hij vervolgt "Als je dat van jezelf gelooft ga je je ook zo gedragen. Het helaas voorspelbare resultaat van een sollicitatie is dan weer een afwijzing en dat is opnieuw voeding voor onze waarheid. Het boek helpt je bij het vervangen van deze `waarheid' door één die je beter ondersteunt".

Daarnaast geeft het boek een helder inzicht in het proces wat iedereen doormaakt bij een ontslag en geeft het praktische tips voor goede sollicitatiebrieven en een cv zonder `gaten'. Diverse praktijkvoorbeelden vormen een aanvulling op de tekst.