Project Gemeente Westland

Naaldwijk, De Westland Reünie, weer van start
Evenement in Naaldwijk, De Westland Reünie, weer van start Publicatiedatum: 21-08-2009

De activiteiten van de Naaldwijkse feestweek, de Westland Reünie, zijn weer gestart.De kermis en horecapleinen zijn weer geopend.

Op donderdag 20 augustus was het evenement in Naaldwijk stilgelegd. In samenspraak met gemeente Westland, brandweer en politie zag de organisatie van de Westland Reünie zich hiertoe vanwege het KNMI weeralarm genoodzaakt. Voor de organisatie staat veiligheid van bezoekers en deelnemers aan de Naaldwijkse feestweek voorop. In overleg tussen de burgemeester van Westland, J. van der Tak, het organiserend comité en de politie is na advisering door een aantal weerbureaus over de specifieke te verwachten weerssituatie in Naaldwijk besloten om het evenement om 17.00 uur weer te hervatten. Er wordt wel regen voorspeld, maar de eerder voorspelde zeer zware windstoten lijken uit te blijven.

De activiteit in de Spiegeltent op het Van Tijnplein (de Beauty Reünie) is vanmiddag niet doorgegaan, maar zal nu plaatsvinden op vrijdag 21 augustus vanaf 13.00 uur.

Mocht het weer toch plotseling omslaan waardoor er veiligheidsrisico's voor deelnemers en bezoekers ontstaan, dan wordt het evenement op last van de burgemeester per direct stilgelegd.

Burgemeester Van der Tak is van mening dat het organiserend comité op een adequate en goede manier heeft gehandeld.