Politie Noord- en Oost Gelderland


Arrestatieteam politie valt verkeerde caravan binnen op camping


Een speciaal arrestatieteam van de politie Zaanstreek-Waterland heeft woensdag 19 augustus jl. de 30-jarige J.L. uit Almere aangehouden tijdens zijn verblijf op een camping op de Veluwe. De man is aangehouden omdat hij wordt verdacht van een gewapende overval op een woning aan het Boere Jonkerplein in Zaandam.


De actie tot aanhouding ging aanvankelijk verkeerd omdat agenten de verkeerde caravan binnenvielen om de arrestatie te verrichten. De personen die op dat moment onterecht door het team aangehouden werden, zijn van zelfsprekend direct in vrijheid gesteld en kregen van de politie excuses en een bos bloemen.


De slachtoffers van de overval op maandag 6 juli waren een 21-jarige vrouw en haar 22-jarige partner. Rond half elf werd bij de woning aangebeld. Daarna drongen drie personen de woning binnen. De slachtoffers werden gedwongen op de grond te gaan liggen en werden geboeid. Een van hen werd bedreigd met een vuurwapen terwijl de woning doorzocht werd.


De aanhouding op de Veluwe leverde naast de inrekening van de verdachte ook de vondst van een vuurwapen op. De aanhouding is de derde in dit onderzoek en de politie verwacht hiermee de overval te hebben opgelost.


Einde bericht


politievoorlichter


telefoon 055- 5436052



---- --