Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 21-08-2009

Diefstal portemonnee

NIEUWEGEIN Een man en een vrouw uit Utrecht (beiden 20 jaar) zijn donderdagmiddag 20 augustus aangehouden in zwembad Merwestein in Nieuwegein. De man had een portemonnee gestolen uit een kluisje en de vrouw zou daarbij betrokken zijn geweest. Omstreeks 15.55 uur kreeg de politie een melding van de diefstal. Beelden wezen uit dat de Utrechter verantwoordelijk was voor de diefstal. De man was op dat moment nog in het zwembad en werd gesommeerd uit het water te komen. Beide verdachten zijn meegenomen naar het bureau. Een bedrag van 30 euro is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in. De Utrechter bleek nog zes boetes open te hebben staan van in totaal 850 euro.

Dronken rijder

NIEUWEGEIN Een 28-jarige automobilist uit Gouda is donderdag 20 augustus op de Batauweg betrapt op rijden onder invloed. Agenten controleerden de man omstreeks 22.30 uur. De blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. De ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 635 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrachtwagen in brand

NIEUWEGEIN Op de Achterweg in Nieuwegein is donderdagmiddag een vrachtwagen met balen stro uitgebrand. Omstreeks 13.40 uur kwam bij de politie een melding binnen van de brand. Toen de agenten arriveerden was er al sprake van een flinke rookontwikkeling. De brandweer bluste de brand. Volgens de chauffeur werd hij door een tegenligger geattendeerd op de brand. Gezien de schade is de oorzaak waarschijnlijk niet meer te achterhalen. Het wegtakelen van de voertuigen had nog wat voeten in aarde. De weg is tot eind van de middag afgezet geweest.