Politie Haaglanden

Persberichten 21 augustus

Haaglanden, 21-08-2009

Vrouw beroofd van tas

Den Haag/Loosduinen Een 30-jarige vrouw kreeg vrijdag 21 augustus om
01.05 uur op de Oude Haagweg rake klappen van twee jongens, die haar op een scooter passeerden. De vrouw kwam van haar werk en was onderweg naar huis toen de jongens haar naderden en vervolgens begonnen te slaan en te schoppen. Daarna beroofden de jongens haar van haar tas en gingen ervandoor. De vrouw is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

87-jarige gewond na aanrijding

Den Haag Een 87-jarige Haagse raakte donderdag 20 augustus om 16.00 uur gewond bij een aanrijding. De vrouw fietste op het Kamperfoelieplein toen een 38-jarige autobestuurder uit Capelle aan den IJssel haar geen voorrang gaf. De vrouw viel van haar fiets en raakte gewond. Ambulancepersoneel bracht haar naar het ziekenhuis. Hier bleek dat zij in ieder geval een gebroken neus had en een flinke snee boven haar hoofd. Met een wekadvies mocht zij naar huis. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Fietsster gewond na aanrijding met scooter

Den Haag Een 19-jarige Haagse fietsster raakte donderdag 20 augustus om 21.10 uur gewond bij een aanrijding met een scooter op de Loosduinseweg. Zowel de fietsster als de 24-jarige Haagse bestuurder van de scooter verklaarden dat zij door groen waren gereden. De politie doet momenteel onderzoek naar de aanrijding. Ambulancepersoneel vervoerde de Haagse met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Hardleers

Den Haag Een 36-jarige Hagenaar was donderdag 20 augustus wel erg hardleers. Een agent gaf de man eerder op de avond een rijverbod nadat hij was aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Om 20.55 uur zag dezelfde agent de man weer achter het stuur zitten. Hierop hield de agent de man weer aan voor rijden onder invloed. Kennelijk moest de Hagenaar zo nodig dat hij voor de ogen van de agent tegen een heg begon te plassen. De politie nam de man mee naar het politiebureau voor een blaastest, waar hij 475 ugl blies. De man kreeg wederom een bekeuring voor rijden onder invloed, een rijverbod en dit keer ook een bekeuring voor het wildplassen.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro

Fietsendief betrapt door eigenaar fiets

Den Haag De politie hield donderdag 20 augustus met behulp van een burger een 18-jarige Hagenaar aan als verdachte van fietsendiefstal. Een 30-jarige Hagenaar zag dat de jongen in de Vlierboomstraat zijn fiets probeerde te stelen. Hij bedacht zich geen moment en hield de fietsendief staande. Omdat de 18-jarige fietsendief zich hevig verzette, ontstond er een handgemeen. Een andere burger schoot te hulp en de politie werd op de hoogte gebracht. Toen agenten arriveerden, namen zij de 18-jarige voor verhoor mee naar het politiebureau.

Beschoten met luchtbuks

Den Haag Drie bouwvakkers, van 19 en 36 jaar uit Kampen, en een 35-jarige Voorburger raakten donderdag 20 augustus om 14.15 uur gewond nadat zij waren beschoten. De mannen vertelden de politie dat zij werden beschoten vanuit een woning in de Zeezwaluwstraat. In de woning zaten vijf verdachten, een 25-jarige Haagse en vier Hagenaars van 20, 21, 23 en 29 jaar. In de woning troffen de agenten naast een luchtbuks ook een reeds geoogste hennepkwekerij aan. Omdat alle verdachten ontkenden te hebben geschoten, nam de politie ze voor verhoor me naar het politiebureau. De zaak wordt onderzocht.

Getuigen gezocht van straatroof

Den Haag De politie zoekt getuigen van diefstal van een tas op donderdag 20 augustus. Een 44-jarige Haagse liep rond 12.00 uur in de Perenstraat toen een nog onbekende persoon de tas uit haar hand trok en wegrende in de richting van de Appelstraat. Halverwege de straat sprong de jongen op een scooter. Gewaarschuwde agenten zagen in de Zonnebloemstraat de scooter met de twee personen rijden en zetten de achtervolging in. Bij het Stokroosveld lieten de jongens de scooter vallen en renden via een sloot in de richting van de Asterstraat. Drijfnat gingen de twee verder. Even later werden zij nog gezien op het Goudenregenplein, maar daarna ontbrak ieder spoor. Tijdens de vlucht lieten de verdachten de tas achter. Deze werd door een oplettende burger gevonden. Een SMS-Alert leverde geen informatie op. De tasjesdief was licht getint met donkerbruin kort geknipt haar, was ongeveer 17 jaar, ongeveer 1.70 meter lang en droeg een wit shirt. De bestuurder van de scooter droeg geen helm, had donkerblond tot bruin kort geknipt haar en was eveneens ongeveer 17 jaar. De scooter waarop de twee jongens zaten, had een donkere kleur. Bent u getuige geweest van deze beroving? Heeft u gezien dat de twee de tas ergens achterlieten? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Bij het grofvuil

Den Haag Een vader (65) en zoon (31) vervoerden donderdag 20 augustus om 11.15 uur een bromfiets in de achterbak van een auto, waarbij zij de klep lieten openstaan. Deze wijze van vervoeren wekte de aandacht van de politie, die daarop de automobilist op de Waldorpstraat staande hield en een controle uitvoerde. De man verklaarde dat hij de bromfiets bij het grofvuil had zien staan en zijn zoon had gevraagd met de auto te komen om de bromfiets op te halen. Na controle bleek de bromfiets te zijn gestolen. Beide mannen kregen een proces-verbaal uitgereikt en de bromfiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Tegen een boom geparkeerd

Den Haag - Een 23-jarige man kwam donderdag 20 augustus om 22.35 uur met zijn auto op de Donau tegen een boom tot stilstand. De man ging slingeren nadat hij na een inhaalmanoeuvre een klapband kreeg en vervolgens op de rotonde de macht over het stuur kwijtraakte. Als gevolg hiervan reed de man een boom uit de grond. De auto is total-loss. De man kwam met de schrik vrij.

182 km over de A4

Den Haag Een 40-jarige Fransman reed vrijdag 21 augustus om 00.33 uur met een snelheid van 182 kilometer per uur over de A4. De man moest direct een boete betalen van 500 euro voordat hij zijn reis naar Frankrijk kon hervatten. Dat wilde de man niet en hij verklaarde het geld niet te hebben. Pas toen hem werd verteld dat de politiekraan dan de auto zou wegslepen, bleek de man ineens wel geld te hebben en betaalde hij zijn boete.

Wat is je geboortedatum?

Leidschendam Surveillerende agenten controleerden donderdag 20 augustus om 17.10 uur een bromfietser omdat hij met hoge snelheid reed over het Berberis. De agenten vroegen de bestuurder om zijn rijbewijs, maar de foto op het rijbewijs dat hij overhandigde leek in het geheel niet op de bestuurder die voor hen stond. Op de vraag wat zijn geboortedatum was, gaf de bestuurder een antwoord dat ook niet overeenkwam met de datum op het rijbewijs. Daarop werd hij aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Op het politiebureau bleek waarom: hij was niet in het bezit van een rijbewijs. De 16-jarige Hagenaar kreeg boetes voor het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs.

Boete voor harddrugs

Wassenaar Een motoragent controleerde donderdag 20 augustus om 20.45 uur een automobilist in de Adriaan Pauwstraat. Hij zag dat de man (hard)drugs wilde gaan gebruiken. Hij hield de man aan en het bleek dat hij één verpakking cocaïne op zak had. De 41-jarige man uit Amstelveen kreeg op het politiebureau een proces-verbaal. De drugs werden vernietigd.

Les niet geleerd

Rijswijk Agenten namen vrijdag 21 augustus om 02.30 uur op de Schaapweg een blaastest af bij een 51-jarige man uit Delfgauw. Hij bleek te veel gedronken te hebben om te mogen rijden (505 ugl). Op het politiebureau werd zijn rijbewijs ingenomen, omdat dit de vierde keer in vijf jaar was dat de man met teveel alcohol op achter het stuur werd betrapt. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Auto op zijn kop

De Lier Een auto eindigde vrijdag 21 augustus om 06.00 uur na een aanrijding op zijn kop. Een 26-jarige automobilist uit Rotterdam reed met hoge snelheid over de Coldenhovenlaan in de richting van de Scheeweg, waardoor een 45-jarige man uit Honselersdijk een aanrijding niet meer kon voorkomen. De auto van de Rotterdammer eindigde op zijn kop. Alle inzittenden konden zonder verwondingen op eigen kracht uit de auto komen. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Delftse bluf

Delft Een 36-jarige man uit Delft zal zich vrijdag 21 augustus behoorlijk bij de neus genomen voelen. De man brak omstreeks half drie s nachts in een schuur bij een woning aan de Indiastraat in. De bewoonster zag de man aan het werk en waarschuwde de politie. Die was snel ter plaatse en blokkeerde de vluchtwegen van de man. Toen hij de aanwezigheid van de politie in de gaten kreeg, wist de man er toch nog bijna tussenuit te knijpen door een brede sloot in te duiken. De agenten dreigden daarop een politiehond achter de man aan te sturen. De verdachte klom daarop op het droge en gaf zich over. Toen de man eens goed om zich heen keek, bleek er nergens een politiehond te bekennen. Ontsnappen was nu echter niet meer mogelijk en de man werd meegenomen naar het politiebureau. De buit van de inbraak werd achter een transformatorhuisje in de buurt teruggevonden.

Man schopt deuk in auto

Pijnacker - Een 47-jarige scooterrijder uit Pijnacker is donderdag 21 augustus aangehouden, omdat hij na een bijna-aanrijding een deuk in de auto van de tegenpartij had geschopt. Een 37-jarige vrouw uit Pijnacker verleende de 47-jarige man omstreeks kwart voor negen s ochtends geen voorrang op de Noordweg, ter hoogte van de Nobelweg. De partijen wisten een aanrijding te voorkomen, maar de 47-jarige was zo boos dat hij een deuk in de auto van de 37-jarige schopte. De vrouw waarschuwde de politie, die de man aanhield.