Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 21 augustus 2009


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN 'OVERVAL' GELDLOPER KOOPGOOT

ROTTERDAM - De recherche van het district Rotterdam-Centrum heeft na een uitgebreid onderzoek drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar de overval op een medewerkster van een geldtransportbedrijf in de Koopgoot. Onder de aangehouden verdachten is de geldloper.
Maandagochtend 27 juli rond tien uur kreeg de politie de melding dat er al enige tijd geen contact was geweest met een 19-jarige medewerkster van een geldtransportbedrijf. Zij was bezig met werkzaamheden bij pinautomaten op het Beursplein. Verschillende eenheden van de politie gingen er naartoe en, omdat de overvaller nog aanwezig kon zijn, stelde het arrestatieteam een onderzoek in. Leden van het arrestatieteam troffen de 19-jarige vrouw vastgebonden aan. Zij verklaarde overvallen te zijn. De verdachte was er in een gereedstaande auto vandoor gegaan. Onderzoek naar de overval resulteerde vorige week in de aanhouding van twee verdachten, een 23-jarige man uit Vlaardingen en een 31-jarige vrouw uit Zoetermeer. Zij zijn maandag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De 19-jarige vrouw uit Maassluis, aangever van de overval, is deze week ook aangehouden. Zij werd vrijdag voorgeleid en in bewaring gesteld. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit. De drie zijn voorgeleid op de verdenking verduistering in dienstbetrekking in vereniging, aangezien van een echte overval geen sprake lijkt te zijn.


* ANPR CONTROLE GEHOUDEN
VLAARDINGEN - Politieagenten hebben in samenwerking met de rijksbelastingdienst een zogenaamde ANPR controle gehouden. Hierbij worden kentekenplaten van auto's gecontroleerd. Mocht de bestuurder bijvoorbeeld openstaande boetes hebben dan wordt zijn voertuig stilgezet.
Woensdag werden passanten tussen 9:00 en 16:00 gecontroleerd op de Schiedamsedijk.
Dit leidde tot de in beslagname van zes voertuigen. Ook werd er 1666 euro aan achterstallige boetes geïnd.
In 34 gevallen werd er een bekeuring uitgeschreven. Onder andere bestuurders die hun gordel niet vast hadden, te hard reden en niet handsfree belden werden bekeurd.
Eén bestuurder reed in een te zwaar beladen voertuig. Hij had een overschrijding van 36%.
Ook is er een bestuurder aangehouden. Hij moest nog 450 euro betalen. Op het moment dat bleek dat hij dit niet kon is hij overgebracht naar een politiebureau.


* TWEE MOTORRIJDERS BEKEURD
RIDDERKERK - Een politieman die op zijn privé-motor op weg was naar zijn werk werd donderdagmiddag rond één uur op de A16 ingehaald door twee andere motorrijders. Dat ging met grote snelheid en de twee probeerden ook regelmatig ander verkeer rechts in te halen. Zij wisselden te pas en te onpas van rijstrook. De politieman wist zich te legitimeren en liet de twee volgen naar het politiebureau aan de Hoofdweg. Daar bleken de motorrijders een 24-jarige Engelsman en een 24-jarige Fransman te zijn. Zij kregen beiden een bekeuring voor gevaarlijk rijgedrag en voor het rechts inhalen.


* POLITIE ARRESTEERT MEIDEN NA VALSE COLLECTE

Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben donderdagmiddag twee minderjarige meisjes uit België (12 en 15 jaar) aangehouden voor oplichting.
Een man sprak surveillerende politiemensen aan dat twee meisjes op het Weena aan het collecteren waren en dat hij dit niet vertrouwde.
De politie trof de meiden, die wel een intekenlijst en geld bij zich hadden maar geen identiteitsbewijs, aan en nam ze mee naar het bureau.
Tijdens een gesprek bekende een van hen dat ze niet aan het collecteren waren voor een goed doel, maar voor zichzelf. De meisjes zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie gaat contact opnemen met hun familie.


* MANNEN AANGEHOUDEN NA VERNIELEN AUTORUIT

ROTTERDAM - Politieagenten hielden in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen aan. Het tweetal wordt verdacht van de vernieling van een autoruit.
De eigenaar van de auto gaf aan dat hij zijn auto geparkeerd had aan de Mecklenburglaan. Hij rookte in zijn voertuig. Twee voorbijgangers zouden gevraagd hebben of zij ook een sigaar mochten. Nadat er niet aan hun verzoek voldaan werd, liepen zij door. Even later vloog er een baksteen door zijn achterruit. Rond half één waarschuwde de man de politie. Agenten waren snel aanwezig. Zij speurden de omgeving af naar personen die voldeden aan het gegeven signalement. In de Sionstraat werd het tweetal aangetroffen.
De inwoners van Vlaardingen (52) en Rotterdam (21) zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.


* POLITIE WAARSCHUWT VOOR BABBELTRUC
OUDE TONGE - Een bewoonster van de Rooseveltstraat in Oude Tonge is woensdagavond rond half tien lastiggevallen door twee vrouwen. De vrouwen stonden bij de vrouw aan de deur met het verhaal dat zij autopech hadden en dat zij graag even gebruik wilde maken van haar telefoon. Zij hadden ook een klein kind bij zich. Voordat de bewoonster het goed en wel in de gaten had stonden de vrouwen al bij haar binnen. Het verhaal over de autopech bleek verzonnen en zij hadden duidelijk andere plannen. Na hun vertrek werd er door de bewoonster vooralsnog niets gemist.

Tips

De politie wil graag wat tips geven om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt.


1. Doe niet zomaar open voor onbekende personen. Kijk goed wie er voor de deur staat;


2. Dieven komen in alle vormen en maten en dragen vaak keurige pakken. Ook schattig ogende kinderen of moeders met kinderen zijn niet per definitie te vertrouwen;


3. Laat de deur dicht en kijk (indien mogelijk) door de deurspion of raam; 4. Vraag wie de persoon is en wat deze komt doen;

5. Vraag meteropnemers en reparateurs naar hun legitimatie en controleer deze goed. Vertel direct dat u met het bedrijf of de instelling zult bellen en doe dit ook echt. Kijk in het telefoonboek voor het nummer. Sluit de deur terwijl u belt;

6. Wilt u iemand ergens mee helpen, laat ze dan buiten staan en sluit de buitendeur terwijl u haalt wat u wilt geven (een pen, een glas water of het

alarmeren van een hulpdienst bijvoorbeeld);

7. Geeft nooit uw bankpas of pincode af. Bankmedewerkers komen nooit aan de deur of nemen nooit telefonisch contact op om uw pincode te vragen;

8. Als u de situatie niet vertrouwt, alarmeer dan de politie via telefoonnummer 112.

Bent u onverhoopt toch het slachtoffer geworden van een babbeltruc, doe dan altijd aangifte bij de politie. Heeft men uw pinpas weggenomen? Laat deze direct blokkeren.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-West hebben donderdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Horvathweg. Tijdens deze controle zijn 150 automobilisten en enkele bromfietsers gecontroleerd. In totaal werden drie bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


* MAN LICHTGEWOND BIJ BEDRIJFSONGEVAL
Een 52-jarige Rotterdammer is donderdagochtend licht gewond geraakt. De werknemer van een bedrijf aan de Vlaardingweg werkte met een zaagmachine. Door nog onbekende oorzaak kwam hij rond half twaalf met zijn hand tegen een van de zaagbladen. De man liep hij een zware kneuzing en een lichte beschadiging aan de zenuwen in zijn hand op.


* RIJBEWIJZEN KWIJT NA GROVE SNELHEIDSOVERTREDING

RIDDERKERK - Politieagenten namen donderdagochtend het rijbewijs van een man en een vrouw in.
Rond half tien reden de automobilisten met hoge snelheid over de A16 in de richting van Dordrecht.
Hier passeerden zij een onherkenbare politieauto. Deze startte een snelheidcontrole. Hieruit bleek dat de bestuurders bijna 70 km/h te hard reden. Bij afrit Zwijndrecht kregen de overtreders een stopteken. Hier werd hun rijbewijs ingenomen. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de bekeuringen.


* POLITIE ONDERZOEKT DIEFSTAL MOTORFIETS
MAASSLUIS - De eigenaar van een supersnelle motorfiets, Honda fireblade, heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn tweewieler. De motor stond geparkeerd voor zijn woning aan de La Reystraat maar is daar gestolen in de nacht van woensdag op donderdag tussen half één en half zeven.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN KORT NA FIETSENDIEFSTAL

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben donderdagmiddag een 16-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden voor fietsendiefstal. Het tweetal werd gearresteerd nadat een fiets van een 76-jarige Rotterdamse was gestolen vanaf het winkelcentrum Keizerswaard. De politie heeft de fiets in beslag genomen en de eigenaresse opgespoord. Zij heeft de fiets teruggekregen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.


* BEKEURING VOOR ONVERZEKERD RIJDEN EN NIET TONEN ID-BEWIJS

MAASSLUIS - De bestuurder van een auto werd op donderdagmiddag om half vijf op de Weverskade gecontroleerd door politiemensen. De auto bleek onverzekerd en de man had geen identiteitsbewijs bij zich. De man, een 28-jarige Rotterdammer, kreeg na overleg met de Parketsecretaris een boete opgelegd van 440 euro die hij ter plekke voldeed.