Gemeente Zaanstad

19-08-2009
Gemeente ontvangt 1,5 miljoen voor versnellen woningbouw. Rijksgeld voor de bouw van 179 woningen.

De gemeente Zaanstad heeft van het rijk 1.466.500 euro ontvangen om een impuls te geven aan de bouw van 179 woningen. Minister van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie heeft een tijdelijk stimuleringsfonds Woningbouw ingesteld. Dit stimuleringsfonds heeft tot doel de terugval in de bouw door de economische recessie op te vangen. Met het geld kunnen gemeenten woningbouwprojecten die door de recessie dreigen te stagneren weer vlot trekken.

De gemeente heeft geld ontvangen voor de bouw van woningen in Inverdan (Kop Noordsche bos), Saendelft (deelplan 5c en Poort Saendelft) en Westzaan (Plan Molenaer). De gemeente mag zelf bepalen hoe het geld ingezet gaat worden als de start van de bouw maar plaatsvindt vóór 1 januari 2010. Het rijksgeld helpt de gemeente de woningbouwopgave van 700-900 nieuwe woningen per jaar te realiseren.

Wethouder Piet Keijzer is zeer tevreden met het resultaat: "We hebben een mooi deel van het fonds van Minister van der Laan naar ons toe weten te trekken door tijdig met goede voorstellen te komen. Ook ik vind het heel belangrijk dat de werkzaamheden in de bouw doorgaan. Alleen zo kunnen we de banen behouden en voorkomen dat de sector leegloopt. Bovendien moeten we straks in betere tijden, voldoende geschoold personeel hebben in de bouw. Die kennis en ervaring behouden is nu essentieel."