Ingezonden persbericht


persbericht.jpg

21 augustus 2009

Toto sponsort Nederlandse amateurvoetbalclubs

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en Stichting de Nationale Sporttotalisator gaan samenwerken, zodat amateurverenigingen - net als vroeger - via Toto geld voor de clubkas kunnen genereren.

Voor elk lid van een amateurclub, die via toto.nl deelneemt, gaat een provisie van tien procent over de totale omzet rechtstreeks naar de clubkas. Daarnaast ontvangt de club voor elk deelnemend lid van de club eenmalig 4,50 euro. Clubs die willen deelnemen aan dit initiatief kunnen zich bij Toto aanmelden.

Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal van de KNVB, ziet kansen voor amateurclubs: "Door het spelen van Toto kunnen leden van een voetbalvereniging niet alleen zelf winnen, vanaf nu profiteert ook de club van hun deelname. Hierdoor krijgen verenigingen er een structurele bron van inkomsten bij."

Ook Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto, is zeer te spreken over de samenwerking: "We willen met Toto terug naar de oorsprong. Vroeger haalden vrijwilligers van clubs wekelijks middels de Totoformulieren duizenden guldens op voor de club. Dat kan nu weer, alleen gaat het tegenwoordig een stuk moderner en eenvoudiger via de digitale snelweg. We verwachten dat alle amateurclubs in Nederland geĂŻnteresseerd zullen zijn."

Op www.toto.nl is een filmpje te zien over de historie van Toto en de samenwerking met amateurverenigingen.

Over Toto
Toto is een product van De Lotto. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.

Over KNVB
De KNVB is de grootste sportbond van Nederland. Bijna 1,2 miljoen Nederlanders genieten op een actieve manier van het voetballen, miljoenen meer als supporters van clubs en het Nederlands elftal. Elk weekend organiseert de KNVB meer dan 33.000 wedstrijden. De KNVB streeft ernaar dat voetbal toegankelijk is voor iedereen.

Noot voor redacties

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht