Ingezonden persbericht


Trouwen voor één dag bij Stadsherstel

Het fort Diemerdam - een van de gebouwen van Stadsherstel Amsterdam NV, gelegen in de Stelling van Amsterdam- is op zaterdag 12 september dé plek om te trouwen voor één dag. Men kan zich nu opgeven via www.wedandwalk.com.

Stadsherstel Amsterdam organiseert tijdens de Stellingmaand in september een aantal leuke en ludieke activiteiten in verschillende gebouwen. In samenwerking met Wed and Walk biedt Stadsherstel stellen de kans om zich voor één dag in de echt met elkaar te laten verbinden, in een werelderfgoedmonument van de UNESCO. De trouwlustigen hoeven zelf geen voorbereidingen te treffen; de organisatie Wed and Walk zorgt voor feestelijke kleding, echte kunststof boeketten en plastic gouden ringen die men mag houden. Zelfs aan tissues is gedacht.

Aan alle ingrediënten voor een geslaagde en romantische dag in de openlucht is gedacht. De unieke locatie draagt extra bij aan de bijzondere sfeer. Na afloop van de huwelijksvoltrekking kan men op het terrein terecht bij Più Di Caffè om een toast uit te brengen. Vanuit een brandweerwagen uit de jaren 50 voorziet Più Di Caffè het publiek van koffie, lekkernijen en andere dranken.

Het sprookje duurt tot zonsopkomst; bij de eerste zonnestralen is alles voorbij en is het huwelijk niet langer geldig. De kosten voor trouwen voor één dag zijn

¤ 49,50 en opgeven kan via www.wedandwalk.com.

Stadsherstel werd in 2006 eigenaar van het fort en is nu bezig met de restauratie ervan. Fort Diemerdam wordt ingericht als culturele pleister­plaats en recreatieknoop­punt. Er komt een nieuw paviljoen­restau­rant, dat iedere dag is geopend. Op het fort zal een expositie over de geschiedenis van het complex te zien zijn. Ook zullen er theater­stuk­ken worden geprogram­meerd en is er ruimte voor andere culturele uitingen.

Stadsherstel Amsterdam NV, opgericht in 1956, beheert meer dan 500 monumenten, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten in en rondom Amsterdam. Met een restauratieomzet van gemiddeld circa ¤ 10 miljoen per jaar, is Stadsherstel het grootste restauratiebedrijf van Nederland. Stadsherstel is een organisatie zonder winstoogmerk en zet zich in voor erfgoed, kunst en cultuur.

Kijk op www.stadsherstel.nl voor andere culturele activiteiten tijdens de Stellingmaand en in onze andere bijzondere gebouwen.

­­­­­­­­­­


---

Noot voor de redactie,