Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Finale ZOmerstraatspelen

18 augustus 2009
Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet en portefeuillehouder Jeugd, Harry Verzijl zullen zaterdag 22 augustus om 19.00 uur de finalisten huldigen van de grote finale van de ZOmerstraatspelen 2009. Op marktplein Kraaiennest vinden deze dag tussen 14.00 - 20.00 uur de finales plaats van de basket-, voetbal- en pannacompetitie. Ook de gamers strijden deze dag voor de hoofdprijs.

In Amsterdam Zuidoost zijn de afgelopen maanden de "ZOmerstraatspelen" gehouden. Jongeren vanaf 15 jaar konden deelnemen aan diverse sportactiviteiten, maar ook aan workshops street comedy of acteren in een film.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet: "De jongeren hebben de afgelopen weken goed gebruik gemaakt van de gratis activiteiten die we hen aanboden. Met dit brede aanbod aan activiteiten was het dit jaar voor jongeren onmogelijk om zich te vervelen!"

Portefeuillehouder Jeugd, Harry Verzijl: "De goede opkomst laat ook zien dat de activiteiten goed aansluiten op wat jongeren zelf graag willen doen. Dit jaar sluiten we de ZOmerstraatspelen af met dit eindtoernooi waarbij de beste wijkteams tegen elkaar uitkomen. Ik ben benieuwd aan welke wijk ik de ZO cup mag overhandigen."

Marktplein Kraaiennest wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot festivalterrein met verschillende sportactiviteiten en entertainment voor jongeren. De volgende activiteiten vinden plaats van 14.00 - 20.00 uur.

Beste voetbal-, panna- en basketbalteam Zuidoost De afgelopen weken zijn kleine toernooien georganiseerd op diverse pleinen in Amsterdam Zuidoost. Op het slotevenement worden de eindcompetities gespeeld van voetbal en basketbal. De beste teams uit de verschillende wijken nemen het tegen elkaar op. Er wordt ook een panna toernooi gehouden. De winnende teams krijgen leuke prijzen, waaronder de ZO cup. Voor alle deelnemers zijn gratis kaarten voor een bezoek aan FunForest beschikbaar.

Beste gamer van Zuidoost
Voor de virtuele sporters wordt een gaming eindcompetitie georganiseerd voor degenen die zich in de voorrondes hebben geplaatst. De spellen die worden gespeeld zijn Pro Evolution Soccer en Halo3 op de Xbox en verschillende spellen op de Wii. Het prijzenpakket bestaat uit een Xbox of Wii en diverse spellen.

Entertainment en preview film
Naast de competities ook veel entertainment. De Street Comedians mengen zich tussen het publiek en zullen voor veel hilariteit zorgen. Er vindt een korte preview plaats van de film `De Keus Is Aan Jou' die met en door jongeren tijdens de ZOmerstraatspelen is gemaakt. Voor muziekliefhebbers is er een DJ en open podium waarop lokale talenten zich kunnen presenteren.

Verder veel actief plezier met funsports zoals Eurobungy, levend tafelvoetbal, Flag Football en een slagkooi. Kijk voor meer informatie: www.zomerstraatspelen.nl

Programma:
14.00 - 15.00 uur inschrijven voor de competities 15.00 - 18.30 uur competities: voetbal, basketbal, panna en gaming Entertainment & Funsports
18.30 - 19.30 uur Finales en prijsuitreiking 20.00 uur Einde

---