Ingezonden persbericht


Portret van Dolly Parton in CNN's Revealed

Populaire countryzangeres steekt veel tijd in liefdadigheid

Met haar onmiskenbare zandloperfiguur, grote blonde pruik en kleurige garderobe is Dolly Parton de meest succesvolle vrouwelijke artiest in de geschiedenis van de country muziek. Deze maand vergezelt CNN's 'Revealed' Dolly tijdens een road show met muziek, foto reportages, speeches en optredens. Door haar vrienden en collega's wordt Dolly gezien als een extreem geslaagde zakenvrouw, die de rechten van haar eigen muziek bezit en niet te vergeten haar eigen themapark heeft, Dollywood, in haar thuisland East Tennessee.

'Revealed' volgt Dolly in het park waar ze met haar familie op toneel zingt en waar ze haar thuispubliek in extase brengt met een tocht op een praalwagen tijdens een aan haar opgedragen parade. Zij neemt de kijkers ook mee naar Atlanta, Georgia waar ze enthousiast het Imagination Library promoot,een project gericht op het bestrijden van analfabetisme door kinderen in hun voorschoolse jaren reeds vertrouwd te maken met boeken.

In het programma ook aandacht voor de bewondering van de legendarische country zanger Kenny Rogers voor zijn collega Dolly en de eervolle graad die Dolly ontving van de University of Tennessee voor haar enorme liefdadigheidsinspanningen.

Revealed

Het maandelijkse CNN programma Revealed biedt inzicht biedt in de innerlijke belevingswereld van 's werelds meest briljante denkers, creatieve kampioenen en inspirerende leiders. CNN reist mee en volgt hen in de aanloop naar een belangrijk moment in hun professionele leven. De prominenten zijn meestal bij het grote publiek al bekend door artikelen die verschijnen in de media en door TV optredens. Toch lijken ze vaak mysterieus en ongrijpbaar. CNN probeert deze personen te doorgronden en de kijker inzicht te bieden in hun levensstijl, hun passies, hun inspiratie, hun werk en hun motivatie.

Revealed met Dolly Parton duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 22 augustus om 9.30 uur en om 20.00 uur

Zondag 23 augustus om 19.30 uur


---

Noot voor de redactie (