Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - Beroving met geweld                           

Op vrijdagmiddag 21 augustus werd een 79-jarige vrouw uit Apeldoorn beroofd van haar tas op de Van Huutstraat in Apeldoorn. De vrouw raakte hierbij gewond.


De politie kreeg omstreeks 15:40 uur de melding. De vrouw was op het kruispunt Van Huutstraat/ Catharina van Reesstraat van haar tas beroofd door een onbekende man. De man trok aan haar tas waardoor de vrouw ter val kwam en gewond raakte. Zij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en bleek onder meer haar schouder te hebben gebroken.


Het signalement van de verdachte is als volgt:
Een getinte man van ongeveer 20 jaar oud, 1.70 meter lang, mager postuur en donker haar. Hij droeg een bruine blouse en een spijkerbroek.
De man vluchtte weg in de richting van het Oranjepark.


De politie is direct een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Apeldoorn - Drie aanhoudingen rijden onder invloed        

De politie heeft tussen vrijdag en zaterdag 22 augustus drie personen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Surveillerende agenten zagen vrijdag omstreeks 18:00 uur een jongen op zijn bromfiets rijden op de Europaweg. Hij reed heel dicht op zijn voorganger waarop hij werd aangesproken. De 17-jarige jongen uit Hoenderloo bleek onder invloed van alcohol. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1,0. De jongen is een beginnend bestuurder waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.


In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 01:45 uur een 55-jarige man uit Apeldoorn op de Laan van Spitsbergen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies op het bureau een promillage van 0,6.


Omstreeks 03:00 uur werd een 36-jarige man uit Eerbeek op de Vosselmanstraat gecontroleerd. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop de man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 0,8.


Tegen alle drie de bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Twee jongen aangehouden voor vernieling       

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 augustus twee jongens (17- en 18-jaar) uit Apeldoorn aangehouden voor het plegen van vernielingen in een tuin aan de Emmalaan in Apeldoorn.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 02:20 uur de twee jongens. Zij hadden in een tuin aan de Emmalaan flink huisgehouden. Een tuinbank stond op de stoep en diverse planten en bloemen waren vernield. Hierop werden de jongens gevolgd en konden even later op de Stationstraat worden aangehouden. De 18-jarige jongen verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Beide werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor werden zij in vrijheid gesteld. Beide kregen een boete opgelegd.


EINDE BERICHTEN

Apeldoorn - Inbraak woning                                

Op vrijdag 21 augustus werd er ingebroken in een woning aan de Govert Flinckstraat in Apeldoorn. Er werd onder meer een laptop weggenomen.


De politie kreeg de melding omstreeks 16:50 uur en is direct een buurtonderzoek gestart. De dader(s) kwam binnen via een deur en ging er onder meer met een laptop vandoor.



---- --