Ingezonden persbericht


EK Hockey uitgebreid bij de NOS

Van 22 t/m 30 augustus melden zich de beste hockeyteams uit Europa zich in het Wagener Stadion in Amstelveen voor de Europese Kampioenschappen. Zowel dames als heren, want Nederland organiseert dit jaar een dubbel EK en het wedstrijdprogramma van dit Europees Kampioenschap is bekend. Zaterdag 22 augustus beginnen de Nederlandse mannen tegen Polen, de vrouwen nemen het op tegen Azerbeidzjan. NOS doet uitgebreid (live) verslag van de wedstrijden.

Zaterdag 22 augustus starten de Nederlandse vrouwen hun toernooi om 13.30 uur tegen Azerbeidzjan. Om 15.30 uur spelen de Nederlandse heren tegen Polen. In een extra uitzending van de NOS tussen 14.45-17.30 uur is ruim aandacht voor beide wedstrijden; de wedstrijd van de heren wordt live uitgezonden, de wedstrijd van de vrouwen in een uitgebreide samenvatting. Zondag 23 augustus spelen de Nederlandse dames om 15.30 uur tegen Engeland. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden in de NOS Studio Sport uitzending van 11.10-17.50 uur. De wedstrijden die de Nederlandse teams spelen op 24, 25 en 26 augustus zijn in een uitgebreide samenvatting te zien tijdens de reguliere uitzendingen van het Sportjournaal.

Wedstrijdschema:

24 augustus: Nederland-Spanje (mannen)

25 augustus: Nederland-Rusland (vrouwen)

26 augustus: Nederland-Frankrijk (mannen)

De halve finales, die worden gespeeld op 27 augustus en 28 augustus (halve finale) en de finales (29 en 30 augustus) worden live uitgezonden, mits de Nederlandse teams deze laatste rondes halen. Halen de Nederlandse teams de finale niet, dan is een samenvatting van de twee finales te zien in de reguliere uitzendingen van de Sportjournaals.

--- einde persbericht ---



Ingezonden persbericht