Socialistische Partij

SP Alkmaar :: Weblog

zondag 23 augustus 2009

Charme-offensief Jan Torny

Hoort bij: uit de fractie door Matt Delahaij om 8:28 uur

De directeur van TSN gaf onlangs te kennen dat hij lijdt aan imagoschade. Hij is inmiddels een charmeoffensief begonnen.

Een ondernemer die in de gevoelige thuiszorgmarkt zijn nek durft uit te steken
De bestuurder van de abvakabo, die nog niet zo lang geleden een ultimatum stelde aan TSN, toont nu veel begrip voor de goede bedoelingen van Jan Torny.
Torny heeft in hoog tempo een aantal thuiszorgorganisaties onder zijn vleugels verzameld en is in de loop van de gebeurtenissen tegen logistieke problemen aangelopen. Waar ondernemers risico nemen kunnen spaanders vallen. Een eerlijke ondernemer heeft hart voor zijn zaak en heeft het goede voor met zijn personeel, zo ook Jan Torny. De kritiek, met name uit SP hoek kan Torny straks weerleggen met: Beste, maar vooral domme SP, dit soort obstakels komen nu eenmaal kijken bij het ondernemerschap, uiteindelijk zal alles recht kom.

Het is te mooi om waar te zijn.
De klanttevredenheidsonderzoeken tonen een hoge waardering voor TSN. Juist als partij die het belang van de clienten van de zorg centraal stelt zouden wij nu toch ook heel tevreden moeten zijn. Vergelijk het met heel mooi speelgoed uit China, of kinderkleertjes uit India. Ze zijn betaalbaar, voldoen aan de wens en zien er nog leuk uit ook. Toch is er iets mis.
Zo is dat ook met TSN. Alfahulpen die een ThuiszorgCAO onder de neus krijgen (bij decreet door de minister opgelegd) worden geintimideerd om akkoord te gaan met overplaatsing van schaal 15 naar schaal 10. De persoonlijke verhalen liegen er niet om. Mensen voelen zich onveilig. Is TSN iets aan te rekenen? wettelijk niet. Alles is legaal. De klant is tevreden en straks als mensen massaal worden ontslagen, biedt hij werkgelegenheid. Alles went. Ook werken voor een aalmoes.

Actie loont
Massaal de vakbond inschakelen heeft Jan Torny naar de onderhandeltafel gedwongen. De berichten van verontruste medewerkers op de website zetten heeft een roze droom beschadigd. Hij kan niet zonder kleerscheuren een strijdtoneel verlaten tenzij hij een charmeoffensief begint. Uiteraard zullen er inmiddels mensen aan het werk worden gezet om te kijken hoe ze kunnen terugslaan. Is er een juridische procedure te beginnen? Vast wel. Misschien wachten ze wel op de uitkomsten van het meldpunt thuiszorg. We kunnen nu al stellen dat die uitkomsten er niet om zullen liegen.
Reacties (0)