Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 22 augustus en zondag 23 augustus 2009



Automobiliste met rijbewijs inleveren

Denekamp

Een 60-jarige vrouw uit Nordhorn bestuurde haar auto met teveel alcohol op.

Op zaterdag 22 augustus 2009 omstreeks 2.42 uur werden surveillerende agenten op de Oldenzaalsestraat in Denekamp door een automobilist geattendeerd op een auto met een Duits kenteken. Volgens deze getuige zou de Duitse auto slingerend over de weg rijden. De agenten zijn meteen achter de bedoelde Duitse auto aangegaan. Ze zagen de auto rijden over de Scandinavië-Route en dat deze slingerde van links naar rechts over de rijbaan. Het viel de agenten op dat de snelheid van deze auto tussen 30 en 40 km/u lag terwijl er 70 km/u gereden mag worden. De agenten wilden de bestuurster controleren. Deze reageerde echter niet op het transparante stopbord. Zelfs na het gebruik van optische- en geluidsignalen reed de vrouw door. Uiteindelijk hebben de agenten de bestuurster de weg kunnen blokkeren zodat zij niet verder kon rijden. De vrouw, 60 jaar uit Nordhorn, verkeerde onder invloed van alcohol. Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat ze een promillage van 1,4 alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs is ingevorderd. De vrouw is na verhoor, om 3.45 uur weer in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009023706)

Politie houdt drie verdachten aan voor steekpartij

Markelo

Twee mannen uit Zutphen, 23 en 20 jaar, raakten gewond. Politie stelt onderzoek in.

Op zondag 23 augustus 2009 omstreeks 2.16 uur werden surveillerende agenten door portiers van een horecagelegenheid aan de Oude Rijssenseweg in Markelo benaderd. Even daarvoor had er een steekpartij plaatsgevonden. Het slachtoffer, een 23-jarige man uit Zutphen lag gewond binnen. Tevens werd er een 17-jarige jongen uit Zutphen door een portier in bedwang gehouden die mogelijk betrokken was bij dit misdrijf. De politie hield deze 17-jarige jongen en een 19 jarige jongen uit Apeldoorn aan. De jongens werden opgesloten in het politiebureau in Hengelo. De 23-jarige gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Ter plaatse stelden politieagenten een onderzoek in. Er werd een mes, dat mogelijk is gebruikt, aangetroffen. Deze is in beslag genomen voor nader onderzoek. Uit getuigenverklaringen bleek dat een 15-jarige jongen uit Zutphen mogelijk met het mes gestoken had. Hij is even later in Zutphen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hengelo. Later bleek dat ook een 20-jarige man uit Zutphen was gestoken met een mes en gewond was geraakt. Hij had zich onder doktersbehandeling gesteld in het ziekenhuis van Zutphen. Deze man was in zijn schouder gestoken en doet vandaag aangifte. De 23-jarige man heeft een steekwond in de rug. Hierbij liep hij een geperforeerde long op. Het mes heeft het hart op enkele centimeters na gemist. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de poging doodslag/moord en openlijke geweldpleging. (2009024011)

Mannen kriigen huisverbod

Enschede

Een 47-jarige man heeft een huisverbod opgelegd gekregen van 10 dagen.

Bij de politie kwam op zaterdag 22 augustus 2009 omstreeks 20.30 uur een melding binnen om te gaan naar een woning in Enschede. Aldaar zou een 49-jarige man, onder invloed van alcohol, zijn vrouw mishandelen en bedreigen. Hiervan was de 10-jarige zoon getuige van. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij in verzekering is gesteld en opgesloten. Maatschappelijk werk is ingeschakeld om hulp te verlenen aan zowel de aangehouden verdachte als zijn vrouw en kind. (2009023901)

Almelo
Een 36-jarige man heeft huisverbod gekregen na mishandeling van zijn echtgenoot.

Op zaterdag 22 augustus 2009 kwam omstreeks 18.00 uur de melding binnen van een vrouw uit Almelo die vertelde door haar 36-jarige man te zijn geslagen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. De vrouw heeft aangifte tegen haar man gedaan. Hij heeft een huisverbod opgelegd gekregen. Voor de man is hulpverlening opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Dronken scooterrijder zonder rijbewijs aangehouden

Enschede

Surveillerende agenten zagen op zaterdag 22 augustus 2009 omstreeks 23.45 uur een scooter rijden over het Stationsplein. De agenten zagen dat de bestuurder, een 26-jarige Enschedeër, bij het afstappen zeer onvast ter been verder liep. De man werd na het aanspreken meteen aangehouden want hij was behoorlijk dronken. De man had, bleek uit onderzoek, 2,5 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs van de man was al eerder ongeldig verklaard. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009023938)

Inbreker op heterdaad aangehouden

Enschede

Na een woninginbraak troffen agenten een jongen aan die aan het signalement voldeed.

Op zaterdag 22 augustus 2009 omstreeks 23.05 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een woninginbraak aan de Molenstraat in Enschede. Hierbij waren twee jongens overlopen door de bewoner. Deze gaf een signalement van de inbrekers die zijn laptop hadden gestolen door aan de politie. De voetsurveillance zagen even later in het centrum op het terras voor een cafetaria aan de Oude Marktin Enschede een jongen die voldeed aan het opgegeven signalement. Toen de jongen zag dat de politieagenten naar hem keken liep hij weg in de richting van de Langestraat. Met behulp van aanwijzingen van omstanders vonden de agenten de jongen omstreeks 00.18 uur in de Stadsgravenstraat. Hij werd aangehouden en opgesloten voor nader onderzoek. De politie stelt nader onderzoek in naar de inbraak. (2009023943)

Dronken scooterrijder moet rijbewijs inleveren

Wierden

Politieagenten, die de dienst er net op hadden zitten, zagen een 45-jarige man op zondag 23 augustus 2009 omstreeks 00.50 uur naast zijn scooter liggen op de Schapendijk in Notter. Omdat ze zagen dat de man onder invloed van alcohol verkeerde werd de man overgedragen aan hun collega's van de nachtdienst.. De bestuurder van de scooter was een 45-jarige man uit Notter. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In het bloed van de man zat 2,1 promille alcohol. Hij moet zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009023960)

Scooterrijder moet rijbewijs inleveren

Haaksbergen

Tijdens een alcoholcontrole aan de Broekheurnerweg in Haaksbergen werd op zondag 23 augustus 2009 omstreeks 2.44 uur een 16-jarige scooterrijder uit Enschede gecontroleerd. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De beginnende bestuurder is had een promillage van 1,2. Zijn rijbewijs moest hij daarom inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009023978)

Al is een leugen nog zo snel..

Oldenzaal

Een 34-jarige kreeg bekeuring voor wildplassen en opgeven valse naam.

Surveillerende politieagenten zagen een man op zondag 23 augustus 2009 omstreeks 4.30 uur wildplassen op de Groote Markt in Oldenzaal . De agenten spraken de man aan en wilden hem een bekeuring geven. De man zei dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. De agenten ontdekten dat de naam die de man opgaf niet klopte. Op datzelfde moment kwam er een vrouwelijke kennis van de man voorbij. Zij keek de man aan en vroeg, beginnende met zijn voornaam, wat er aan de hand was. Deze voornaam was een andere dan die hij even daarvoor aan de politieagenten had verteld. Nadat de agenten hem hierover aanspraken bekende hij inderdaad een valse naam te hebben opgegeven. Hij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het bleek te gaan om een 34-jarige man uit Ootmarsum. Hij verliet het politiebureau met twee bonnen, één voor wildplassen en één voor het opgeven van een valse naam. (2009023994)

Inbrekers maken bende in woning

Hengelo

Bij de inbraak zijn bijzondere fietsen weggenomen. De politie vraagt getuigen te reageren.

Op vrijdag 21 augustus 2009 omstreeks 21.45 uur verlieten de bewoners hun woning aan de UItslagsweg in Hengelo. Zij hadden beiden nachtdienst. Toen zij zaterdag 22 augustus 2009 omstreeks 7.30 uur bij hun woning kwamen ontdekten zij dat er was ingebroken. De inbreker(s) had/hadden de woning behoorlijk overhoop gehaald. Naast dat er diverse goederen waren weggenomen had men met etenswaren de woning besmeurd. Er werden onder andere twee bijzondere fietsen weggenomen van het merk GIANT type Easy-be, zilverkleurig voorzien van een rugleuning met kleine blauwe rugzakjes.

De forensische rechercheurs stelden een technisch onderzoek in de woning. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Men kan zich melden bij het plaatselijke politiebureau of bellen met het centrale nummer: 0900-8844. Ook kan er anoniem gebeld worden met Bel Misdaad 0800-7000. (2009023782)