Ingezonden persbericht


Monique Smit én Ronnie Tober op zesde Haags Zwingfestival

Steeds breder programma bij uniek meezingspektakel in Zuiderpark

Net als de voorgaande vijf edities, waarbij het Openluchttheater Zuiderpark volstroomde met publiek, wordt komende zondag 23 augustus 2009 veel belangstelling verwacht bij het Haags Zwingfestival in het Openluchttheater Zuiderpark.

Meezingen, dat is waar het bij het Haags Zwingfestival om draait. Vier uur lang, soms ingetogen, dan weer uitbundig. Bekend Nederlands repertoire, liedjes die iedereen kent, maar ook nieuwe nummers, voorgezongen door bekende artiesten én nieuw zangtalent.

Het festival heeft dit jaar maar liefst twee hoofdacts geboekt! Ronnie Tober en Monique Smit. Het Haags Zwingfestival markeert hiermee het feit dat het een steeds breder publiek trekt. Iets wat ook al blijkt door de multiculturele acts op het festival.

Ronnie Tober
De bekende zanger Ronnie Tober zit 45 jaar in het vak en viert dat in 2009 met een jubileumtour en een bijzondere CD. In 1968 deed hij mee aan het Eurovisiesongfestival in Londen en eindigde met het nummer 'Morgen' op de 16de plaats. Bekende hits van Ronnie Tober zijn: 'Rozen Voor Sandra', 'Ik ben wie ik ben' en 'Alleen'.

Monique Smit
Het Nederlands punliek leerde Monique Smit voor het eerst kennen door het televisieprogramma 'Gewoon Jan Smit', een reallife-soap over haar broer. In het voorjaar van 2007 deed ze mee aan het programma 'Just The Two Of Us', waarin ze onder professionele begeleiding een zangcarrière begint. In 2007 tekende ze een platencontract.

Nieuw talent
Het Haags Zwingfestival wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting. Deze organisatie zet zich in voor talentontwikkeling en heeft een aantal opmerkelijke nieuwe talenten geboekt voor het festival. Zo zijn er optredens van de Marokkaanse zanger Janah Louard, het Haags Kinderkoor Roezemoes, Joke Batenburg (Haagse Corrie Konings), jeugdtalent Jimmy ter Meulen, smartlappenband Ronnie Tober en singer/songwriter Eva Meijer.

Zwingcafé
Het Haags Zwingfestival begint traditioneel met een Zwingcafé met Frans de Leef en pianist Henk Anijs. Mensen in het publiek die tijdens deze zangsessie vocaal opvallen, kunnen meedoen aan de Ooievaarsworkshop en mogen dan later tijdens het festival zelf optreden op het grote podium.

Uitwisseling Milan Festival
Ook dit jaar werkt het Haags Zwingfestival samen met het hindoestaanse festival Milan dat van 31 juli t/m 2 augustus plaatsvond in het Zuiderpark. Tijdens de 25e editie van dat evenement trad namens het Haags Zwingfestival de zanger John Medley op. Als 'tegenprestatie' verzorgt MIlan een optreden van de Baithak Sisters op het Haags Zwingfestival.

Tijdschema
13.00 Zwingcafe met Frans de Leef en Henk Anijs
13.45 Janah Louard
14.00 Haags Kinderkoor Roezemoes
14.15 Joke Batenburg (Haagse Corrie Konings)
14.30 Jimmy ter Meulen
14.45 Zwingcafe met deelnemers Ooievaarspasworkshop 15.00 Baithak Sisters
15.15 Ronnie Sober
15.45 Ronnie Tober
16.15 Eva Meijer
16.30 Monique Smit

MEER INFORMATIE OP WWW.STICHTINGRUIJS.NL

Zondag 23 augustus - 13.00 tot 17.00 uur
Openluchttheater Zuiderpark
Entree: 5,00 euro

Ook dit jaar is dit door de R.G. Ruijs Stichting georganiseerde evenement gratis toegankelijk voor houders van een Ooievaars-, HOF- of Florence Servicepas én voor lezers van De Posthoorn (zie de bon in de krant in de weken voorafgaand aan het evenement). Het Haags Zwingfestival wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds Burgerschap, Fonds 1818, Den Haag FM, De Posthoorn en Haagenda.



Ingezonden persbericht