Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 23 augustus 2009

* SCHIETINCIDENT IN HOEK VAN HOLLAND
HOEK VAN HOLLAND - Zaterdagavond is een feest op het strand van Hoek van Holland uit de hand gelopen.
Het om zes uur startende feest was door een grote toestroom van bezoekers slecht bereikbaar.
Op het drukbezochte evenement heerste een onrustige sfeer. Zo was er een aantal vechtpartijen. Dit leidde vanaf ongeveer half twaalf tot meerdere schietincidenten waarbij ook politieagenten betrokken waren. Hierna werden verschillende personen met schotwonden aangetroffen. In totaal bleken er zes personen gewond geraakt te zijn. Zij zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Een zevende slachtoffer, een 19-jarige Rotterdammer, overleed onderweg naar het ziekenhuis.
Tijdens het evenement keerde een deel van het publiek zich tegen de aanwezige agenten. Zij gooiden met onder meer flessen, fietsen en dranghekken naar de agenten. De agenten voelden zich zo zwaar bedreigd dat zij zich genoodzaakt zagen een aantal schoten te lossen. Enige tijd later werd de rust hersteld. Alle festiviteiten zijn vervolgens in overleg met de organisatie direct beëindigd. De politie heeft het festivalterrein vervolgens ontruimd. Omstreeks half twee was het feestterrein leeg. In de loop van de nacht zijn er drie personen aangehouden. De recherche onderzoekt wat hun rol deze avond geweest is. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
De Rijksrecherche stelt een grootschalig onderzoek in. Uit onder meer verklaringen van getuigen en uit sporenonderzoek moet duidelijk worden wat er zaterdagavond precies gebeurd is.


* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN MET NEPVUURWAPENS

BARENDRECHT - Politiemensen van het district Zuid reden vrijdagmiddag rond drie uur naar de Van Kronenburgvliet, omdat daar jongens met zogenaamde balletjespistolen zouden schieten op dieren, mensen en auto's.
Toen de politiemensen op de Van Kronenburgvliet aankwamen zagen zij een aantal jongens wegrennen. Na een korte achtervolging werden twee van de jongens aangetroffen. Zijn hadden de pistolen inmiddels weggegooid, maar toen hen daarnaar werd gevraagd brachten zij de agenten naar een paar bosjes en daar lagen de pistolen. Het waren zogenaamde balletjespistolen, die er echter zo levensecht uitzagen dat zij verboden zijn. Ze zijn nl. 'voor afdreiging geschikt' en van een afstandje niet van echt te onderscheiden. De jongens vertelden de agenten dat zij de pistolen tijdens de vakantie in het buitenland hadden gekocht. De twee jonge Barendrechters, 14 en 15 jaar oud zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.
Zaterdagavond, rond negen uur, vond een soortgelijk incident plaats in district Zuid. Op de Posweg in Rotterdam was een jongen beschoten door drie andere jongens. Deze drie waren inmiddels verdwenen, maar zij waren bekend bij het slachtoffer en de politie kon hen zodoende aanhouden in hun woningen in Rotterdam. Tijdens deze aanhouding overhandigden de drie jongens, 14- en 15 jaar, twee luchtdrukwapens aan de politiemensen. Zij zijn aangehouden en
* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN MET NEP VUURWAPEN

ROTTERDAM - Personeel van de afdeling cameratoezicht zagen vrijdagavond rond kwart over tien, dat een groepje jongeren op de Beijerlandselaan liep met een vuurwapen. Politiemensen stelden een onderzoek in en zagen het groepje waarvan één van hen een vuurwapen in zijn hand had. De politiemensen zagen zich genoodzaakt om bij de aanhouding hun vuurwapen te trekken. Nadat zij de verdachte hadden aangehouden bleek het vuurwapen nep te zijn, maar zo levensecht dat het niet als zodanig viel te onderscheiden. De 13-jarige Rotterdamse verdachte werd aangehouden evenals zijn 12-jarige vriend. Ook deze bleek namelijk met het pistool in zijn hand te hebben gelopen. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau


* TWEE AANHOUDINGEN VOOR RIJDEN ONDER INVLOED

VLAARDINGEN - Een alcoholcontrole aan het Verploegh Chasseplein in Vlaardingen heeft vrijdagavond twee aanhoudingen opgeleverd. In totaal werden 40 blaastesten afgenomen. Eén van de aanhoudingen betrof een 37-jarige Vlaardingse en de andere een 39-jarige Vlaardinger. Deze laatste blies 1115 UgL. In overleg met de Officier van Justitie kreeg de man een boete opgelegd van 1350 euro. Omdat hij die niet direct kon betalen werd zijn auto in bewaring genomen. Nadat hij een dag later alsnog kwam betalen, kon hij zijn auto ophalen aan de Veilingweg in Rotterdam. De takelkosten moesten uiteraard ook nog worden betaald.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR AANRANDING
VLAARDINGEN - Een 66-jarige Vlaardinger is zaterdagochtend, rond elf uur, aangehouden voor aanranding. De man reed in een scootmobiel op de Loper en scheen volgens getuigen met een spiegeltje onder de rokjes van jonge meisjes. Omstanders die het zagen gebeuren hebben de sleutel uit de scootmobiel gehaald zodat de man niet verder kon en belden de politie. Die hebben hem aangehouden voor aanranding en overgebracht naar een


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BEDREIGING
ROTTERDAM - In de Corverstraat en de Aelbrecht Engelmanstraat zouden vrijdagavond, rond zes uur, kinderen worden bedreigd door een man met een kapmes. Politiemensen die een onderzoek instelden werden door betreffende man aangesproken. Deze 48-jarige man vertelde inderdaad te hebben gedreigd met een mes, maar de lezingen van getuigen en de verdachte liepen uiteen van een aardappelschil mesje tot een kapmes. De man verklaarde dit te hebben gedaan omdat zijn zoontje regelmatig door jeugd uit de buurt word gepest. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.