Gemeente Haaksbergen


14-07-2009 Verkeersmaatregelen vliegshow Buurse

In en om Buurse geldt op zondag 23 augustus een groot aantal tijdelijke verkeersmaatregelen. Dit heeft alles te maken met de vliegshow die dan voor het tweede achtereenvolgende jaar in deze kern van de gemeente Haaksbergen wordt georganiseerd. De maatregelen zijn nodig om de organisatie van het vliegevenement en het verkeer in goede banen te leiden. Hoewel de organisatoren tussen de vijftien- en twintigduizend bezoekers verwachten, zijn de tijdelijke verkeersmaatregelen afgestemd op een maximum bezoekersaantal van 25.000.

Buurse is de hele dag afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat doorgaand verkeer tussen het Duitse Alstätte en Haaksbergen wordt omgeleid via Enschede-Zuid (Broekheurne Ring) en de N18 (Twenteroute). Vanaf Alstätte wordt de omleidingsroute aangegeven met een H en vanaf Haaksbergen staat de omleiding naar Alstätte aangegeven met een A.
Gedeelten van de Haaksbergerweg, Alsteedseweg, Broekheurnerweg en Munsterdijk worden zondag 23 augustus afgesloten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers. De Meijersgaardenweg wordt volledig afgesloten voor het verkeer.
Bewoners die binnen het afgesloten gebied wonen, kunnen op vertoon van een geldige legitimatie altijd toegang krijgen om van en naar hun huis te gaan.
Parkeren
Bezoekers van de vliegshow worden verwezen naar zes als parkeerterrein ingerichte weilanden. Het verkeer vanuit Enschede wordt via Broekheurnerweg en Braamweg verwezen naar P1 en P2. Vanuit Ahaus/Alstätte wordt men verwezen naar parkeerterrein P4 aan de Alsteedseweg. Het verkeer vanuit Haaksbergen wordt geleid naar P5 aan de Haaksbergerstraat-Munsterdijk. Vanwege de verwachte verkeersdrukte raadt de organisatie bezoekers aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen. De parkeerterreinen P3 en P6 zijn speciaal voor fietsers bedoeld .

Wegsleepregeling
Voor de wegen waarvoor een stop- en parkeerverbod van kracht is, geldt ook de gemeentelijke wegsleepregeling. Dit betekent dat foutief geparkeerde voertuigen direct op kosten van de overtreder worden weggesleept.
De wegafzettingen gaan zondagmorgen 23 augustus 's morgens al om 07.00 uur in. De stopverboden langs een aantal wegen, zijn de dag ervoor (op zaterdag 22 augustus) al van kracht.

Samenwerking
In de werkgroep die de verkeersmaatregelen voorbereidt en uitvoert, werkt de organisatie van de volksfeesten in Buurse samen met de gemeente Haaksbergen, de afdeling Verkeer van de regiopolitie Twente en de Polizei Kreis Borken.