Politie Haaglanden

Persberichten 23 augustus

Haaglanden, 23-08-2009

Politie zoekt getuigen overval
Den Haag/Loosduinen De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een snackbar Frieterie Lekker aan de Oude Haagweg. Een nog onbekende man overviel zaterdagavond 22 augustus om 22.45 uur de 25-jarige eigenaresse van de zaak en bedreigde haar met een wapen. De man nam een geldbedrag mee en verliet hierna de zaak. Hij rende weg in de richting van Houtwijk. De 27-jarige mede-eigenaar trachtte nog om de dader te achterhalen, maar moest zijn achtervolging staken. Het wrange is dat deze onderneming pas een week open is. De man heeft het volgende signalement; negroïde man, leeftijd circa 30 jaar, bol gezicht en circa 1.75 mtr lang. De man droeg een beige T-shirt met korte mouwen en een rode en zwarte bies. Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een brute mishandeling op straat. Zaterdagmiddag 22 augustus omstreeks 14.45 uur werd op de Leyweg ter hoogte van de Kentucky Fried Chicken een 55-jarige Hagenaar door enkele omstanders geschopt en geslagen. De man kreeg, zonder dat daartoe enige aanleiding voor was, ruzie met enkele omstanders die de man daarop flink te grazen namen. De politie stelt een onderzoek in naar de zaak. Gelet op het tijdstip is het niet uitgesloten dat meerder omstanders de mishandeling hebben gezien. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Handhavingsactie in Haagse binnenstad
Den Haag Politieagenten hielden in de nacht van zaterdag 21 op 22 augustus tussen 23.00 uur en 06.00 een Integrale handhavingsactie op de Grote Marktstraat. In samenwerking met onder meer de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW), de Gemeentelijke Belastingdienst Den Haag, Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerden de diverse diensten in totaal 130 voertuigen.

Door de agenten werden 65 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersfeiten. Dertien bestuurder reden onder invloed. Van twee bleek tevens het rijbewijs al eerder ingevorderd te zijn. Daarnaast inde de politie voor een totaalbedrag van ongeveer 800 euro aan openstaande boetes. Van een aantal bestuurders nam de politie enkele messen in beslag.

De Gemeentelijke Belastingdienst Den Haag inde 2.500 euro aan achterstallige belasting. De belastingplichtigen die een schuld hadden openstaan konden direct contant of met een pinpas betalen. De taxicontrole door de Inspectie Verkeer en Waterstaat leverde twee processen-verbaal op. Van één chauffeur werd zijn taxi in beslag genomen. De man had nog een belastingschuld van 200.000 euro.

In gestolen auto
Den Haag De politie hield zaterdag 22 augustus om 20.50 uur een 17-jarige Hagenaar aan op verdenking van diefstal van een auto. De man werd rijdend gesignaleerd op het Joubertplantsoen. Na een korte achtervolging warbij de verdachte op een gegeven moment lopend verder ging, kon hij worden aangehouden. De auto waarin de man reed, bleek eerder deze week te zijn gestolen.

Met scootmobiel te water
Den Haag Politieagenten moesten zaterdag 22 augustus om 11.50 uur het water in om een 82-jarige bestuurder van een scootmobiel uit zijn benarde positie te halen. De man reed op de Theo Boumeesterlaan met zijn wagentje het nabij gelegen water in en kwam gedeeltelijk onder zijn scootmobiel in het water terecht. Nadat de man uit zijn benarde positie was gered, vervoerde de GGD hem ter controle naar een ziekenhuis.

Inbrekers zetten politie op het spoor
Den Haag Een melding over een bedrijfsinbraak in een pand aan de Van Geenstraat zette de politie op het spoor van een hennepkwekerij. Politieagenten die zaterdag 22 augustus om 22.20 uur bij het pand een onderzoek instelden, ontdekten dat onbekenden in het pand hadden geprobeerd in te breken. In het bedrijfspand trof de politie een hennepkwekerij met ruim 1700 hennepplanten aan. De kwekerij werd ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar en of gebruiker van het pand. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Politie zoekt getuigen opblazen brievenbus
Voorburg De politie is op zoek naar getuigen van het opblazen van een brievenbus van een portiek aan de Baesjoustraat. Onbekenden bliezen de zaterdagavond 22 augustus om 17.45 uur de brievenbus met een lawinepijl op. Hierdoor raakte een groot gedeelte van de portiekingang beschadigd en sneuvelde enkele ruiten. Bent u getuige geweest van deze vernieling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam-Voorburg. Ever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Kop-staart met veel schade
Leidschendam-Voorburg Een 80-jarige automobilist uit Den Haag raakte zaterdag 22 augustus om 14.00 uur gewond bij een kop-staart aanrijding tussen twee autos op de Veursestraatweg. De man werd van achteren aangereden door een 52-jarige bestuurster uit Voorschoten. Het slachtoffer raakte daarbij bekneld in zijn auto en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. De Veurstestraatweg was enige tijd afgesloten voor al het verkeer.

Politie zoekt getuigen straatroof en mishandeling Wassenaar De politie is op zoek naar getuigen van een tweetal incidenten in Wassenaar. Zaterdag 22 augustus om 02.45 uur werd een 20-jarige fietser uit Voorschoten op de Verlengde Kerkeboslaan beroofd van zijn fiets. De jongen werd door twee mannen ter hoogte van een flitspaal tot stoppen gedwongen en moest onder bedreiging van een wapen zijn fiets en jas afstaan. Het slachtoffer viel daarbij op de grond en raakte lichtgewond aan zijn onderarm. Een 27-jarige inwoner uit Leiden reed zondagochtend 23 augustus om 00.40 uur met zijn bromfiets over dezelfde weg. Ook deze man werd door twee mannen belaagd. Het slachtoffer kreeg zonder enige aanleiding een trap tegen zijn been. De politie sluit niet uit dat het in beide gevallen om twee en dezelfde personen gaat. De daders droegen een sjaal voor hun gezicht en waren circa 1.70 mtr lang. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen straatroof
Rijswijk De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op een 27-jarige Hagenaar. Een nog onbekende man overviel zaterdagochtend 22 augustus om 07.50 uur Hagenaar en bedreigde hem daarbij met een wapen. Het slachtoffer stond nabij zijn rode personenauto op de laad- en losstrook aan de Generaal Spoorlaan (ter hoogte van de ondergrondseparkeergarage P5), toen hij werd aangesproken door een Afrikaanse man. De man bedreigde het slachtoffer met een wapen en beroofde hem van een groot geldbedrag. De man heeft het volgende signalement; Afrikaans uiterlijk. De man droeg een wit geel gestreept overhemd en liep na zijn daad richting de Generaal Spoorlaan en stapte in een aankomende donker kleurige personenauto, merk Volkswagen. De bestuurder en de verdachte reden hierna weg in de richting van de Huis te Landelaan. Bent u getuige geweest van deze straatroof of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Paard trapt scooterrijder in het water
Westland/De Lier Een 29-jarige scooterrijder uit De Lier belandde zaterdag 22 augustus met zijn scooter in het water langs de Woudseweg. De man passeerde een paard en wagen. Op het moment dat hij het paard passeerde trapte het paard de scooterrijder die daardoor de sloot in reed. De man en zijn eveneens 29-jarige passagier moesten voor controle naar het ziekenhuis.

Man steelt portemonnee uit strandtent
Westland/s-Gravenzande De politie hield zaterdag 22 augustus om 15.30 uur een 22-jarige Pool aan op verdenking van diefstal uit een strandtent aan de Nieuwlandsedijk. De man wist in een onbewaakt ogenblik een portemonnee van een van de gasten mee te nemen. Dankzij een goed signalement kon de politie de verdachte in de directe omgeving aan houden.

Alcoholcontrole in het Westland
Westland/Naaldwijk Politie Haaglanden controleerde zaterdagavond 22 augustus tussen 18.00 en 23.00 uur op de Ambachtstraat het autoverkeer op alcoholgebruik. Van de 150 gecontroleerde bestuurders bleken er acht te veel te hebben gedronken. Zij kregen allen een proces-verbaal. De hoogste score was 625 ugl. Deze bestuurder moest dan ook zijn rijbewijs inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Gewapende fietsendieven
Delfgauw Politieagenten zagen zondagochtend 23 augustus om 02.10 uur twee jongeren (18 en 19 jaar) over de Kerkmeesterlaan lopen. Het duo liep met twee fietsen. Bij het zien van de agenten liet een van de jongeren een fiets vallen. Toen de agenten een onderzoek instelden, bleek dat van deze fiets het slot was verbroken. De agenten hielden dan ook beide verdachten direct aan. De 18-jarige verdachte bleek een nepvuurpwapen op zak te hebben. Beiden werden ingesloten voor nader verhoor.

Politie ontmantelt hennepkwekerij in villa
Zoetermeer Een gevalletje wateroverlast, leidde de politie zaterdagmiddag 22 augustus om 14.30 uur naar een hennepkwekerij in een villa aan de Anataas. De brandweer was op verzoek van buurtbewoners gebeld omdat het water via de bovenkant van een garage naar beneden droop. De oorzaak van de waterlekkage, bleek na onderzoek, afkomstig van een defect in het watersysteem van een hennepkwekerij. In de woning trof de politie in drie kamers totaal 864 hennepplanten aan. De eigenaren van het pand bleken de woning verhuurd te hebben aan een 49-jarige Zoetermeerder. De politie stelt een onderzoek in naar deze 49-jarige man. Hij was op het moment van ontdekken niet in de woning aanwezig. Vrijdagavond 21 augustus om 10.15 trof de politie om 19.15 uur in een woning aan de Van Brakelstraat eveneens een hennepkwekerij aan. Hier namen de agenten 166 hennepplanten en de complete kwekerij in beslag. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.