Politie Gelderland-Zuid

Alerte portiers

Nijmegen, 23-08-2009 o Mede door alert handelen van portiers van een café in de Molenstraat hield de politie zaterdagnacht twee personen aan, de een voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de ander vanwege diefstal.

Rond een uur of één s' nachts kwamen portiers met een verdachte bij het MSP (Mobiel Steunpunt Politie) in het uitgaansgebied. Deze jongen, van 16 uit Nijmegen, had een boksbeugel bij zich. Daar had hij, aldus de portiers, 'stoer' mee zitten doen in het café. De jongen verklaarde dat de boksbeugel niet van hem was en deed er afstand van. Met een bekeuring op zak is de jongen door een surveillance-eenheid thuis afgezet en aan het ouderlijk gezag overgedragen.

Portiers van dezelfde uitgaansgelegenheid meldden zich later die nacht met een tweede verdachte. Dit keer iemand die een lichtarmatuur uit het café wilde meenemen bij het weggaan. De portiers vertrouwden 'de bobbel' onder zijn jas niet helemaal en vroegen tekst en uitleg. Er is aangifte gedaan van diefstal. Tijdens verhoor bekende de verdachte, een 19-jarige inwoner van Wijchen, dat hij in een opwelling de lamp had meegenomen. Proces-verbaal is opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 23-08-2009 12:48 | © Regio Gelderland-Zuid |