Politie Gelderland-Zuid

Driemaal aanrijding fiets-auto

Politieregio Gelderland-Zuid, 23-08-2009 o Zaterdag vond op drie verschillende locaties in de regio een verkeersongeval plaats met letsel, waarbij een fietser en een auto betrokken waren. Dit was het geval in Buren, Nederasselt en Maurik.


* In Buren kwam op de kruising Hulsterstraat met de Erichemseweg een 55-jarige fietser uit Rhoon in botsing met een automobilist. De man fietste met een groep richting Erichem. Bij het passeren van de Hulsterstraat kwam een auto van rechts. Een andere fietser kon de auto nog ontwijken, maar de 55-jarige man reed tegen de auto, kwam op de motorkap en vervolgens met zijn hoofd tegen de grond. Hij was matig aanspreekbaar en is met een ambulance naar het Rivierenland ziekenhuis overgebracht. De aanrijding gebeurde rond 11.55 uur zaterdagmiddag. Een getuigenverklaring is opgenomen.

* Omstreeks 17.15 uur werd een aanrijding gemeld tussen een fietster en een auto op de Maasdijk in Nederasselt. De bestuurder van de auto kwam vanuit de richting Overasselt en ging naar Grave. In een bocht kwamen vanuit tegenovergestelde richting twee fietsers. Eén fietser wist uit te wijken, de ander werd door de auto geraakt. De bestuurder heeft nog geprobeerd uit te wijken en kwam daarbij in het groen terecht.

De fietster, een vrouw van 60 uit Wijchen, raakte gewond aan haar voet en is per ambulance naar het UMC St Radboud vervoerd. Bij de 58-jarige automobilist uit Gassel is een blaastest afgenomen. De verdachte bleek alcohol te hebben gedronken en blies 250 ug/l op de ademanalyse. Hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt. Er vindt nader politieonderzoek plaats naar de exacte toedracht. VerkeersOngevallenAnalyse is ter plaatse gegaan voor sporenonderzoek.

* In Maurik raakte 's avonds rond 19.50 uur een 78-jarige fietser uit Woerden gewond. De man was met zijn vrouw aan het fietsen over de Tielsestraat. Ter hoogte van de Meidoornstraat sloeg hij linksaf, maar zou daarbij geen richting hebben aangegeven. Een vanachter naderende automobilist, een 34-jarige Liendenaar, kon de man niet meer ontwijken. De 78-jarige had na zijn val onder andere last van zijn rug en is ter controle met een ambulance naar het Rivierenland ziekenhuis gebracht.

(08)

Laatst gewijzigd 23-08-2009 15:34 | © Regio Gelderland-Zuid |