Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 23-08-2009

Winkeldief betrapt

RODEN Bij Kampeerhal De Vrijbuiter aan de Kanaalstraat werd zaterdagmiddag een winkeldief betrapt. Een 27-jarige Groninger stopte een aantal zonnebrillen en een gasstelletje onder zijn kleding en in zijn jaszakken en passeerde zonder te betalen de kassa. Een getuige zag de diefstal. De dief werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Na overleg met het OM werd hem een dagvaarding uitgereikt. (2009035249)

Eenzijdige aanrijdingen met letsel

EEN Een 58-jarige autobestuurster uit Leutingewolde raakte zaterdag gewond bij een eenzijdig ongeval op de Schansweg. De vrouw remde voor de kruising van de Schansweg met de Hoofdweg en de Bakkeveenseweg te hard waardoor ze de macht over het stuur verloor en een stoeprandje raakte. Hierna sloeg de auto over de kop. Ze werd met armletsel met een ambulance overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. (2009035238)

DIEVER In de vroege zondagochtenduren raakte een 24-jarige inwoner van De Blesse bij een eenzijdig ongeval gewond. De man reed in zijn auto over de Ten Darperweg en reed in en bocht naar links de rechterberm in. Hierna corrigeerde hij en via de rijbaan reed hij de linkerberm in, tussen een aantal bomen door, tegen een bushaltepaal aan, over een greppel, over het fietspad, over een greppel, door een omheining en bosjes en kwam op de kop in het land tot stilstand. Hij moest door de brandweer in verband met een beknelling uit zijn auto bevrijd worden. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. In verband met alcoholgebruik werd van hem een bloedproef genomen. Omdat de bestuurder militair is werd de Kmar ingeschakeld. (2009035415)

Camper in brand
NIEUW BALINGE Zaterdagavond brandde een op de Hoogeveenseweg rijdende camper volledig uit. Tijdens het rijden ontdekte de 38-jarige uit Wildervank afkomstige bestuurder brand in het dashboard. Nadat het voertuig aan de kant was gezet brandde deze ondanks inzet van de brandweer geheel uit. (2009035343)

Mishandeling
BEILEN Een 20-jarige jongeman uit Nieuweroord werd zaterdagavond op de Nassaukade mishandeld door een hem bekende jongeman. Het slachtoffer fietste met een vriendin over de Nassaukade toen hij ter hoogte van de Torenlaan af wilde slaan. Daar botste hij met zijn fiets tegen de dader waarna deze hem meerdere keren sloeg en schopte. De dader nam hierop de benen. Het slachtoffer moest zich met gezichtsletsel in het ziekenhuis onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar het woonadres van de verdachte. (2009035345)

Alcomobilisten

RODEN Zaterdagavond bekeurde de politie een 34-jarige inwoner van Roden. De man reed rond middernacht zonder verlichting in zijn bestelauto over de Boslaan. Daarbij had hij de gehele rijbaan nodig. Hij blies 725 ug/l en was sinds 2002 niet meer in het bezit van een geldig rijbewijs. Zijn auto werd inbeslaggenomen. (2009035347)

KLAZIENAVEEN Een 20-jarige beginnende autobestuurder uit Klazienaveen werd in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd voor het rijden onder invloed. De man reed in zijn auto over de Pastoor Jongeriusstraat en blies 360 ug/l. Hierna werd zijn rijbewijs ingevorderd. (2009035370)

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de politie een 68-jarige inwoner van Drachten op de Twee Provinciënweg (N381). De man reed kort daarvoor met zijn auto tegen een rotonde en reed hierna door. Hij blies 400 ug/l en na onderzoek bleek zijn auto een lekke band te hebben. (2009035377)

Aanrijding met drank op
HOOGHALEN Een 33-jarige autobestuurder uit Zwolle werd zaterdagavond door de politie aangehouden terzake het rijden onder invloed. De man verklaarde in verband met onbekendheid van de weg, de Laaghalerveen, dat hij de bocht gemist had en rechtdoor was gereden. Hierdoor ontstond schade aan zijn auto die nu weggesleept moest worden. Omdat de man onder invloed was, 830 ug/l, werd hij aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. (2009035303 / 2009035304)

Politie houdt man aan terzake openbare dronkenschap

ZUIDWOLDE Zaterdagavond hield de politie een 45-jarige man uit Kerkenveld aan. De man die onder invloed van alcohol was wilde op de N48 voor een aantal autos springen en werd door een voorbijganger van de weg geplukt en overgedragen aan de gealarmeerde politie. Hij werd ingesloten terzake openbare dronkenschap. (2009035348)

Fietsendragerdief op heterdaad betrapt

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 27-jarige Assenaar aan als verdachte van diefstal. Een oplettende getuige zag kort daarvoor dat een man een fietsendrager van een bij de Baggelhuizerplas geparkeerde auto demonteerde, in een andere auto legde en daarmee wegreed. De benadeelde, een 47-jarige man uit Gieten, bevestigde de diefstal. Doordat de getuige het kenteken genoteerd had kon de auto bij een woning in Assen getraceerd worden. In de auto lag de bewuste fietsendrager. Via de tenaamstelling werd bij de woning aangebeld waarna een vriend van de eigenaresse, de 27-jarige Assenaar, verklaarde zojuist in de auto gereden te hebben. De man kon geen sluitende verklaring afleggen en werd aangehouden als verdachte van diefstal. Onderzoek volgt. (2009035351)

Woninginbraken
HOOGEVEEN Zaterdagavond vond er een woninginbraak plaats aan De Lijster. Van een flatwoning werd de voordeur vernield waarna sieraden en beeldapparatuur werd ontvreemd. De eigenaar ontdekte bij thuiskomst de inbraak. (2009035352)

NIJEVEEN Zaterdag vond er tijdens afwezigheid van de bewoners, tussen 15.00 en 17.30 uur, aan de Kolderveen een inbraak plaats. Hierbij werden sieraden en geld ontvreemd. (2009035307)

Huiselijk geweld

KLAZIENAVEEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 31-jarige man aan. Bij thuiskomst ging hij door het lint, vernielde een ruit en bedreigde zijn vader met de dood. De verdachte, een drugsgebruiker, werd aangehouden en ingesloten. (20090353610

Harddrugsgebruik
MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag trof de politie in een portiek aan de Weteringestraat een 26-jarige inwoner van Meppel aan. De surveillerende politie zag dat de man voornemens was om coke te snuiven. Bij het zien van de politie schrok hij zo dat de coke de lucht invloog. Omdat niet meer na te gaan was om hoeveel harddrugs dit ging en hij zich niet kon legitimeren werd hij gewaarschuwd voor het cokebezit en bekeurd voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. (2009035392)

MEPPEL In een horecagelegenheid aan het Prinsenplein trof oplettend personeel in de nacht van zaterdag op zondag een 31-jarige klant uit Steenwijk aan die in het bezit was van coke. De man werd overgedragen aan de politie en bekeurd. Tijdens de overdracht werd in de zaak een tweede man, een 33-jarige man uit Meppel, eveneens met coke aangetroffen. Ook hij werd aangehouden. (2009035371 / 2009035367)

Inbraak in slijterij

ASSEN Zaterdagavond werd een ruit van een slijterij aan de Nijlandstraat ingegooid. Van een achter deze ruit staande stelling met flessen whisky, werd een onbekende hoeveelheid weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. (2009035379)

Ruit schildersbedrijf ingegooid
NORG Zaterdagavond gooide een onbekende een ruit van een schildersbedrijf in. Bij het bedrijf aan de Achter de Kerk werd met een kei een grote thermopaneruit ingegooid. (2009035381)

Verdachte van aanranding en mishandeling aangehouden

BEILEN Bij een discotheek aan de Domoweg heeft de politie zondagmorgen een 23-jarige man uit Sint Annaparochie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 33-jarige vrouw uit Assen te hebben mishandeld en aangerand. De vrouw verklaarde dat ze geweigerd had om met hem te dansen waarna hij haar geslagen en geschopt had. Ook verklaarde ze dat hij haar onzedelijk betast had. De verdachte werd ingesloten. (2009035386)

BOB op de vuist

BEILEN Een 21-jarige jongeman uit Emmer Compascuum die aangeboden had om in de nacht van zaterdag op zondag de BOB te zijn kreeg het met een van zijn passagiers, en 21-jarige Emmenaar, aan de stok. De Emmenaar die al het nodige alcohol gedronken had, gooide drank over zijn BOB. Deze deed hetzelfde terug waarna hij hierna twee glazen drank over zich heen kreeg. Toen hij de Emmenaar duidelijk maakte dat hij niet met hem terug kon rijden begon de Emmenaar buiten vervelend te worden en ontstond er een vechtpartij tussen de heren. De Emmenaar vernielde hierbij ook nog eens de achterruit van de bedrijfsbus van de BOB. De Emmenaar moest zich na de vechtpartij onder doktersbehandeling stellen. Beide partijen gaan kijken of de schade onderling geregeld kan worden. (2009035397)

Inbraak juwelier
EMMEN Na een inbraakalarmmelding bij een juwelier aan de Hoofdstraat ging de politie ter plaatse. Daar werd geconstateerd dat er in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken was en dat een aantal vitrinekasten leeggehaald waren. Een nog onbekend aantal sieraden werden ontvreemd. (2009035410)

Getuigen gezocht van beroving

EMMEN - De politie zoekt getuigen van een op 4 augustus gepleegde beroving van een 40-jarige vrouw uit Emmen aan de Laan van de Marel. Omstreeks 22.30 uur stapte ze op het treinstation in Emmen in een taxibus. In die bus zat behalve een echtpaar van ongeveer 50 jaar oud ook nog een jongeman. De taxibus stopte bij de eerste bushalte na de Houtweg, aan de Laan van de Marel. Zowel de vrouw als de jongeman stapten uit. Toen de vrouw op het pad aan de achterzijde van de Haar liep, werd ze van achteren beetgepakt en kwam ze ten val. Haar zwarte handtas werd uit haar handen gerukt en de verdachte, de samen met haar uit de bus gestapte jongeman, ging er rennend vandoor in de richting van de bushalte waar ze uitstapten.

Het signalement van de verdachte luidt: een donkere man van ongeveer 20 jaar, hij droeg een bruin shirt en een bruine muts, is ongeveer 1.70 meter lang en heeft een slank postuur.

De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit voorval. Ook wil zij graag in contact komen met het echtpaar uit de taxibus. De man en vrouw zijn uitgestapt aan de Laan van de Bork en zouden mogelijk naar de wijk Emmerschans gaan. U kunt bellen met 0900-8844. (2009031068)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.