Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.05 uur

Utrecht, 23-08-2009

Vrouw aangehouden voor diefstal van en tas

ZEIST Een agent heeft zaterdagmorgen 22 augustus op het Emmaplein een vrouw aangehouden omdat zij een tas van een andere vrouw had gestolen.

Een getuige sprak een surveillerende agent op het Emmaplein aan. Zij had gezien dat een vrouw de tas van een andere vrouw had weggenomen. Dit was gebeurd ter hoogte van de bloemenkraam. De agent ging aan de hand van de beschrijving van de verdachte op zoek. Op de Mr. de Kleckstraat zag de agent de vrouw lopen en sprak haar aan. Toen bleek dat zij de tas van een 87-jarige vrouw had gestolen, werd de 35-jarige verdachte (adres onbekend) aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

DE BILT Op de Amersfoortseweg vond vrijdagmiddag 21 augustus een aanrijding plaats waarbij twee vrouwen gewond raakten.

Een 66-jarige vrouw uit De Meern reed samen met haar 66-jarige passagier uit Wijk bij Duurstede omstreeks 15.15 uur over de Amersfoortseweg. Op het moment dat de vrouw wilde inhalen zag zij een andere auto over het hoofd. Hierdoor reed zij tegen de achterkant van een shovel aan en begon haar auto te tollen. Nadat de auto een aantal maal om zijn as was gedraaid kwam hij uiteindelijk op zijn kop in de berm tot stilstand. Uit voorzorg heeft de brandweer het dak van de auto verwijderd. Beiden vrouwen werden naar het UMC in Utrecht overgebracht. Hier bleek het letsel mee te vallen.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

ZEIST Op de Prof. M.W.F. Treublaan vond zaterdagavond een diefstal van een fiets plaats. De verdachte kon op heterdaad worden aangehouden.

Een getuige belde omstreeks 22.20 uur naar de politie omdat hij zag dat een man ter hoogte van het Bosplein een fiets wegnam. De getuige zat achter de verdachte aan. Ter plaatse spraken agenten met de getuige die aangaf dat de man een huis aan de Ruys van Beerenbroucklaan was binnengegaan. De verdachte, een 58-jarige man uit Zeist, werd door de agenten aangehouden. Hij bekende meteen dat hij de fiets had weggenomen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.