Ingezonden persbericht


Normaal komt høken in Den Velde

De Achterhoekse boerenrockgroep NORMAAL en het begrip 'tentfeesten' zijn al meer dan 25 jaar onverbrekelijk met elkaar verbonden. Openluchtshows zijn mooi, een theatertour gezellig, maar het echte beest in NORMAAL komt pas los in een feesttent. De band op het podium en de høkers (fans) op een paar meters afstand. 'Ik wil ze in de ogen kunnen kieken,' aldus NORMAAL-voorman Bennie Jolink. Al tijdens de legendarische Velora-feesten (Den Velde - Loozen - Radewijk) stond NORMAAL in de feesttent en daarom komt de band op vrijdag 18 september tijdens de Veldtocht 2009 in vol ornaat (dus met blazerssectie) weer naar de Hardenbergse buurtschap bij Gramsbergen. Simone FM presenteert het concert, dat een productie is van Habo Events Hardenberg en Podium Hardenberg.

NORMAAL in Den Velde is een avond lang vol gas høken met alle oude en nieuwe hits van de grootste dialectrockband ooit. Bennie Jolink is al weer jaren 'good te passe' en dat zullen we weten. NORMAAL is 32 jaar jong en rockt als nooit tevoren. Gas d'r bi'j dus, met: Bennie Jolink (zang , gitaar), Ferdi Joly (zang, gitaar), Willem Terhorst (zang, bas), Fokke de Jong (zang, drums), Jan de Ligt (sax), Joost Hagen (trompet), Roel Spanjers (zang, toetsen)en Jan Wilm Tolkamp (zang, gitaar). De mannen van Normaal kennen Den Velde en hebben er zin in om weer stevig aan het høken te slaan! Eén ding staat vast: alle soorten en maten høkers kunnen op vrijdag 18 september op hun eigen manier van Normaal genieten. Motto is: "Heftig høken!". Als support neemt NORMAAL op de 'Veldtocht 2009' de Nederlandse band 'Shiner Twins' mee. Een volstrekt unieke band die een grote verscheidenheid aan zuidelijke Amerikaanse muziekstijlen op een geheel eigenwijze manier tot een geheel weet te combineren.

Kaarten in voorverkoop via www.podiumgroep.nl, bij DE BLAUWE SHOP in centrum Hardenberg en eventueel aan de kassa. Kaarten kosten 20,00. Zaal open 19.00 uur, aanvang 20.00 uur.

Hardenberg, 23 augustus 2009

Einde persbericht