Circuit Nieuw Zevenbergen in teken van waterstofkampioenschap


OSS, 20090822 -- Zondag 23 augustus 2009 wordt op het kartcircuit Nieuw Zevenbergen in Berghem (Oss) de Formula Zero Dutch GP verreden. Dit zal de tweede race van een serie van vier Europese races worden van het Formula Zero waterstof race kampioenschap.

Tijdens deze dag worden korte sprintraces verreden evenals een hoofdrace. Voorafgaand vinden er testsessies plaats om de innovatieve waterstof aangedreven voertuigen te testen en af te stellen. Na de vorig jaar verreden race in Rotterdam is deze race pas de tweede waterstof-race die op Nederlandse bodem plaatsvindt.
Naast de waterstof karts zijn er gedurende de dag diverse andere innovatieve voertuigen, zoals elektrische en bio-ethanol aangedreven wagens, te bewonderen. Gedurende het gehele evenement is pers en publiek van harte welkom. Toegang is gratis.

Het afgelopen jaar is een team van studenten van verschillende studierichtingen (waaronder Werktuigbouwkunde, Lucht- en Ruimtevaarttechniek, Industrieel ontwerpen en Elektrotechniek) actief geweest om een waterstof aangedreven kart te bouwen. Deze kart werd onlangs door coureur Jan Lammers en oud burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten onthuld.
De kart is tot Forze II gedoopt aangezien het de tweede kart is van het team. Met de eerste kart werd vorig jaar al de eerste waterstofrace ter wereld gewonnen.
Met de Forze II neemt het team van de TU Delft het ook nu weer op tegen andere teams van universiteiten uit verschillende landen waaronder België, Spanje en Engeland. Doelstelling van het team is om de huidige positie als wereldkampioen voort te zetten.

http://www.formulazero.tudelft.nl

Het programma:

10:00-12:00 Testsessies
12:45-14:00 Sprint race
14:00-15:00 Demonstraties
15:30-17:30 Main race
17:30-18:00 Prijsuitreiking


De adresgegevens van het circuit zijn:

Kombikart Circuit Nieuw Zevenbergen BV
Zevenbergseweg 45
5351 PG Berghem (Oss)





Ingezonden persbericht