Ingezonden persbericht


Persbericht

Altijd Nijmegen in middeleeuwse optocht in Soest (Sauerland Duitsland)

Zo'n veertig Nijmeegse deelnemers aan het Gebroeders Van Limburg Festival 'oefenen' in het Soest in het Sauerland

Soest is een stad met een prachtig middeleeuws centrum midden in het Sauerland. Daar werd dit weekend een middeleeuws festival gehouden, dat lijkt op het Gebroeders Van Limburg Festival dat komend weekend in het centrum van Nijmegen wordt gehouden.
De Nijmeegse delegatie liep trots helemaal vooraan in de stoet van zo'n 900 deelnemers, direct achter de herauten. Henk Beerten: 'Als gast van de stad en partner van de organisatie mochten wij als eerste in de stoet. De leden van het Gilde uit hieven regelmatig onze kreet aan 'Altijd ...' en de groep antwoordde dan 'Nijmegen'. Zo schalde de nieuwe Nijmeegse slogan door de straten. Voor de toeschouwers uitstekend te verstaan als we het op zijn Nijmeegs uitspraken Altied Nimwegen.;

's avonds werd het jubileumboek Edelman Bedelman , van Stef Verstraaten over het Gebroeders Van Limburg Festival dat a.s. zaterdag in Nederland verschijnt, aangeboden aan de burgemeester van Soest.

In het stadspark had de Nijmeegse delegatie een groot tentenkamp ingericht waar duizenden bezoeker veel interesse toonden voor de Gebroeders Van Limburg, het jubileum boek en de prachtige kleding die we aan hadden. Het was een uitstekende opmaat voor het festival van komend weekend, en we deden vele nieuwe ideeën op door onze bezoeken aan de 'bestorming van de muur' en een theatershow over de overgang van Soest in 1449 van de bisschop van Keulen naar het hertogdom Kleef.

Einde persbericht.