Gemeente 's-Hertogenbosch

07-05-2009
Commissie MO houdt hearing over Cultuurnota
Onlangs heeft het college de cultuurnota "Maken, meemaken en meedoen; op weg naar 2016" gepresenteerd. De commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen (MO) ziet in deze cultuurvisie voor de langere termijn een goed aanknopingspunt om hierover een hearing te houden. Bedoeling van de hearing is om mensen en organisaties aan het woord te krijgen, die niet bij de voorbereiding van de Cultuurnota betrokken waren of die naar verwachting een bijzondere kijk op cultuur hebben. De (openbare) hearing wordt gehouden op 24 en 26 augustus.

Op maandag 24 augustus nodigt de commissie MO externe personen en organisaties uit om hun kijk te geven op het culturele profiel van `s-Hertogenbosch, de ambities in de nieuwe Cultuurnota en op de nationale en internationale positionering van `s-Hertogenbosch als cultuurstad.
Op woensdag 26 augustus volgt een publieksdebat voor zowel amateur-cultuurgezelschappen als voor individuele burgers. Via een gerichte publiekscampagne nodigt de gemeente organisaties en burgers uit om hun mening te geven over de Cultuurnota en het ambitieniveau voor cultuur in de stad en in de wijken.
De bijeenkomsten vinden plaats in het Bestuurscentrum (Achter het Stadhuis 5-7) en zijn voor iedereen toegankelijk.

De commissie bespreekt de uitkomsten van de hearingbijeenkomsten tijdens de behandeling van de Cultuurnota op 8 september. De raadsbehandeling van de Cultuurnota vindt vervolgens plaats op 22 september.

Het programma van de hearing wordt in de komende weken uitgewerkt.