Gemeente Roermond

Eneco Tour finisht weer in Roermond

Voor de tweede keer zal de Eneco Tour Roermond aandoen. Maandag 24 augustus a.s. is Roermond finishplaats van deze wielerkoers, met een uitgebreid programma van side-events, een VIP-Tourcafé en de Nickelodeon truck. Op 23 augustus is Roermond startplaats voor de Koninginne-etappe met enkele bekende Limburgse beklimmingen en de finish in Sittard. Het startschot voor deze etappe klinkt rond 11.30 uur op de Markt.

De Eneco Tour is een internationale wielerwedstrijd door Nederland en België. Al vanaf de opstart van de UCI ProTour in 2005 maakt de Eneco Tour deel uit van de internationale wielerkalender. Vorig jaar bracht de Eneco Tour een massaal publiek op de been. Roermond is als wielerstad op de kaart gezet doordat de zege ging naar Tom Boonen. Zoals in het afgelopen jaar willen we er weer een groots volksfeest van maken, aldus voorzitter René Hamers van Stichting Roermond Demarreert.

Op 24 augustus is de finishlijn weer getrokken op de Willem II Singel waar ook het VIP-Tourcafé is gesitueerd. Rond 14.30 uur wordt daar de eerste passage verwacht. De finish is voorzien rond de klok van 16.00 uur. Op en rondom het Stationsplein zijn de hele dag activiteiten. Er komt ook een groot televisiescherm te staan waarop de etappe te volgen is. Aansluitend aan de finish is er een programma met onder andere Nikki en Hansen Thomas. Daarna volgt een dj-optreden.

Eerste publicatiedatum: 01-07-2009 Bijgewerkt: 01-07-2009