Gemeente Haaren


Reconstructie provinciale weg N624 Oisterwijk - Haaren - Boxtel en de aanleg van een rijliggend fietspad tussen km. 0.995 (rotonde Laarakkerweg) en km. 4.100 (Posthoorn)

Reconstructie provinciale weg N624 Oisterwijk - Haaren - Boxtel en de aanleg van een rijliggend fietspad tussen km. 0.995 (rotonde Laarakkerweg) en km. 4.100 (Posthoorn)

Vanaf maandag 24 augustus zal op en langs de provinciale weg N624 Oisterwijk - Boxtel, in de gemeente Haaren, gestart worden met de werkzaamheden voor de reconstructie van dit wegvak.

De werkzaamheden betreffen onder meer het aanleggen van een vrijliggend fietspad aan de zuidzijde van de weg, het bouwen van nieuwe bruggen over de Essche Stroom en Rosep, en het inrichten van de weg als een zogeheten erftoegangsweg, waarbij het kruispunt Driehoekweg wordt omgebouwd naar een viertaksrotonde.

Gestart zal worden met het verleggen van kabels en leidingen, het maken van een nieuwe aansluiting op de rotonde Laarakkerweg, het aanleggen van het fietspad, de rotonde Driehoekweg inclusief een gedeelte van de nieuwe rijbaan, de bouw van de bruggen en het daarbij behorende nieuwe wegvak.

In het najaar zal het tussenliggende wegvak worden vervangen.

De gemeentelijke wegen Schutswei en Pastoor Jansenstraat (gedeeltelijk) worden in het voorjaar 2010 voorzien van een nieuwe riolering en verharding.

Verkeersmaatregelen.

Gedurende de eerste fase van de werkzaamheden zal het fietsverkeer evenals het autoverkeer normaal doorgang kunnen vinden.

In deze fase zal een inhaalverbod en een snelheidsbeperking worden ingesteld van 50 km.

In de periode dat de hoofdrijbaan wordt vervangen, naar verwachting medio oktober, zal de N624 worden afgesloten tussen de Laarakkerweg en de Posthoorn.

Bestemmingsverkeer en (brom)fietsers kunnen via de al afgeronde wegvakken en fietspaden doorgang vinden. Het overige verkeer zal omgeleid worden, waarbij het vrachtverkeer grootschalig worden omgeleid via de N65.

Het bestemmingsverkeer voor Herberg van Boxtel, het Pannenkoekenhuis en

"t Boerderijtje" wordt omgeleid, zodat de bereikbaarheid gegarandeerd is.

Het gehele werk zal naar verwachting in de zomer van 2010 worden opgeleverd.

Op 8 september om 19.00 uur wordt door de gemeente Haaren in het gemeentehuis, in samenwerking met provincie Noord-Brabant, een informatieavond georganiseerd voor aanwonenden en belangstellenden.

Door medewerkers van de provincie Noord-Brabant, de gemeente Haaren en de aannemer, zal op deze avond toelichting worden gegeven op dit project en bestaat er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, Directie Economie en Mobiliteit, Bureau U.I.W., tel. 0413-296700.

Terug naar boven