Gemeente Zoetermeer

Wethouder Muijzers reikt kennismakingsboekje sport uit

Sport is gezond, leuk en een goede gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Het grote aantal sportmogelijkheden in Zoetermeer zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is. Soms kan het zelfs moeilijk kiezen zijn. Daarom krijgen alle inwoners van Zoetermeer vanaf 25 augustus een kennismakingsboekje sport en vrije tijd in de bus, met daarin het aanbod van cursussen van diverse Zoetermeerse verenigingen. Het eerste exemplaar van het kennismakingsboekje wordt maandag 24 augustus uitgereikt door Frans Muijzers, wethouder Sport.

Van tennis tot trampolinespringen, maar ook judo en dans komen uitgebreid aan bod. De cursussen in het boekje zijn geschikt voor jongeren, volwassenen en mindervaliden. Dit jaar is het aanbod voor mindervaliden en 55+ uitgebreid en is het boekje tweemaal zo dik geworden.

John Noakes, eigenaar van Tennisschool John Noakes in Fitness en Racketcenter de Leyens, neemt het eerste exemplaar van het kennismakingsboekje na een demonstratie rolstoeltennis in ontvangst. Hij geeft tennislessen op elk niveau en met name rolstoeltennis. Rolstoeltennis maakt een belangrijk onderdeel uit van de tennisschool. Onder leiding van John werd een van zijn beste leerlingen, Chantal Vandierendonck, die na een auto-ongeluk in een rolstoel terecht kwam, wereldkampioen rolstoeltennis.

De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat niet alleen sportaanbod voor de jeugd goed vertegenwoordigd is, maar dat ook ouderen, chronisch zieken en mensen met een handicap de sport van hun keuze kunnen vinden.
In de nieuwe kadernota sport en bewegen 2009-2016 is deze doelstelling opgenomen. De komende jaren zal worden gewerkt aan het verbreden van het sportaanbod in Zoetermeer voor deze doelgroepen.