Project Gemeente Westland

Westlandse vakhelden
Gemeente ontvangt Westlandse vakhelden
Publicatiedatum: 18-08-2009

Op 24 augustus steekt wethouder Van der Stee de vier WorldSkillskandidaten uit de gemeente Westland een hart onder de riem. WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor het vakmanschap en vinden dit jaar van 1 tot 7 september plaats in Calgary, Canada. In totaal doen 28 Nederlandse vakhelden mee. Ze zijn allemaal nationaal kampioen in hun vak.

Trots
'Ik ben bijzonder trots op het feit dat er vier van de 28 kandidaten uit het Westland komen!', aldus wethouder Van Der Stee. De kampioenen uit het Westland zijn Sjors van der Valk en Perry van Adrichem (beide Robotica) uit Honselersdijk, Rens van Holstein (Mechatronica) en Sanny van Essen (Grafisch vormgeven) uit Naaldwijk.

Ontvangst
Wethouder Van der Stee ontvangt de kandidaten om 16.00 uur op het stadhuis in Naaldwijk. Na het eten van taart en succeswensen van de wethouder, staat de kandidaten nog een verrassing te wachten.

Beste vakman/vakvrouw van de wereld
Team Nederland neemt het in Calgary op tegen zo'n 1000 andere jongeren uit de hele wereld, die ieder streven om de titel 'Beste vakman/vakvrouw van de wereld'. WorldSkills bestaat al sinds 1950 en is ontstaan om de waardering voor het vakmanschap en de instroom in het beroepsonderwijs te vergroten. Inmiddels zijn 51 landen aangesloten. In Canada worden 200.000 bezoekers verwacht.

Deelname aan WorldSkills wordt mogelijk gemaakt door verschillende partijen:
Bureau TOP (Metaal & Elektro), Calibris (Zorg & Welzijn), Fundeon (Bouw & Infrastructuur), Grafisch Lyceum Rotterdam (Grafimedia), OTIB (Koude-, Elektro- en installatietechniek), Aequor ( Groen), VOC (Automotive). Skills Netherlands bereidt Team Nederland mentaal voor en begeleidt hen gedurende de wedstrijden.