DBC Onderhoud

Schaduwdraaien met DOT vanaf 24 augustus mogelijk 18-08-2009 10:52

Schaduwdraaien met DOT vanaf 24 augustus mogelijk Op 24 augustus staat de uitlevering van de definitieve DOT-productstructuur gepland. Vanaf dat moment is de grouper gevuld met de zorgproducten volgens de in april 2009 bestuurlijk vastgestelde DOT-productstructuur. Deze productstructuur vormt ook de basis voor de normtijdallocatie en tariefberekening van dit najaar. De totale uitlevering betreft een nieuwe versie van de grouper en een aangepaste versie van de landelijke DOT-tabellen.

Â

Met deze uitlevering kan uw instelling meteen gaan schaduwdraaien. U maakt dan gebruik van de grouper om inzicht te krijgen in de nieuwe productstructuur, nààst de huidige DBC-productstructuur. DBCâs geopend vanaf 1 juli 2009 kunnen aan de grouper worden aangeboden. Er kan gestart worden met schaduwdraaien zodra aansluiting op de grouper is voltooid en alle stappen van het proefdraaien met de grouper zijn doorlopen. Is uw instelling nog niet aangesloten op de grouper, dan dient u de aansluiting via dit formulier aan te vragen.

Â

Met de nieuwe grouperversie gaat ook een heruitlevering van de testcases van de grouper gepaard. Deze testcases zijn aangepast aan de nieuwe productstructuur en de proefdraai-ervaringen van de koploperziekenhuizen. Er zijn zeven nieuwe cases toegevoegd, zodat de totale functionaliteit van de grouper wordt getest. Heeft u nu al alle huidige testcases succesvol doorlopen, dan kunt u in de lijst met wijzigingen in het casusdocument zien welke van de nieuwe cases u nog moet testen. Bent u nog bezig met testen, dan kunt u aan de hand van dit casusdocument verder gaan waar u gebleven was.

Â

Vanwege de uitlevering is de grouper op 24 augustus op 8:00 en 10:00 weinig of niet bereikbaar. Gelieve daarom in deze periode geen berichten naar de grouper te versturen. Wij verzoeken dit binnen uw organisatie te melden aan degenen waarvoor dit van belang is.