Pijnacker-Nootdorp


Datum 18 augustus 2009

Schade aan brug over Pijnackerse Vaart Verbeteren doorstroming verkeer

Op de Delftsestraatweg in Delfgauw is ernstige verkeershinder ontstaan, sinds de schade aan de brug van eind juli. Om te voorkomen dat dit na de vakanties leidt tot nog langere files heeft de gemeente besloten om vanaf maandag 24 augustus de weg in één richting af te sluiten. Het is dan niet meer mogelijk om met de auto vanaf Delft via de Delftsestraatweg naar Delfgauw te rijden. Het verkeer wordt omgeleid via de N470. Ook de bussen van Connexxion rijden een andere route. Met deze maatregel wil de gemeente Pijnacker-Nootdorp de doorstroming van het verkeer verbeteren en de overlast zoveel mogelijk beperken.

Voor vele automobilisten is de Delftsestraatweg dagelijks een belangrijke route in het woon-werk verkeer. De weg wordt vanaf maandag 24 augustus afgesloten in de richting van Delft naar Pijnacker, tot net voor de kruising met de Laan der Zeven Linden, die naar de wijk Emerald leidt. De omleidingsroute via de N470 wordt duidelijk met borden aangegeven. Fietsers en bromfietsers kunnen nog wél over de Delftsestraatweg richting Pijnacker rijden.

Verkeershinder leidt tot files
Twee weken geleden is bij werkzaamheden aan de brug over de PijnackerseVaart schade veroorzaakt aan het wegdek. Na inspectie is besloten één van de rijbanen te sluiten. Met behulp van tijdelijke verkeerslichten wordt het verkeer nu uit beide richtingen over één rijbaan geleid. Omdat deze tijdelijke installatie geen rekening houdt met het verkeersaanbod, leidt dit nu al tot files. En, zodra de vakanties zijn afgelopen wordt dit alleen maar meer.

Herstelwerkzaamheden
Bouwkundigen inspecteerden de constructie van de brug om de schade vast te stellen. Momenteel stellen zij een plan van aanpak op voor de herstelwerkzaamheden; een deel van het bestaande wegdek moet verwijderd worden om er vervolgens nieuwe betonnen platen neer te kunnen leggen. Het is nog niet bekend wanneer de reparatiewerkzaamheden kunnen plaatsvinden.

Alternatieve busroutes
Ook voor het openbaar vervoer heeft dit consequenties. In overleg met de gemeente heeft Connexxion besloten buslijn 121 (richting Zoetermeer) en 81 (richting Delfgauw) om te leiden.


· Bus 121 richting Zoetermeer Vervallen haltes : Schoemakerstraat ­ prof. Krausstraat ­ Kon. Emmalaan ­ Laan der Zeven Linden Vervangende haltes: Noodhalte op de Schoemakerstraat hoek Telderslaan en op de Laan der Zeven Linden.


· Bus 81 richting Delfgauw
Vervallen haltes : Poortlandplein ­ Nassauplein ­ Laan der Zeven Linden ­ Gouden Rijderplein ­ Kerkmeesterstraat ­ Provincialeweg Vervangende haltes: Noodhalte op de Schoemakerstraat en voor de overige haltes opstappen aan de overzijde en overstappen op de Zuidpoort op lijn 81 richting Delfgauw