Provincie Utrecht

Fietstunnel Cothen gereed voor gebruik op 24 augustus 2009

19-8-2009 -

De werkzaamheden rondom de rotonde in Cothen naderen hun einde. Na het asfalteren in de periode 10-15 augustus is de turborotonde grotendeels in gebruik genomen.

Op maandag 24 augustus 2009 is de nieuwe fietstunnel* bij de rotonde Cothen gereed voor gebruik. Hetzelfde geldt voor de nieuwe bushalten en fietsenstallingen.

Dit betekent dat de verkeerssituatie voor fietsers, voetgangers en busreizigers wijzigt en een stuk veiliger wordt. Een kaartje met de nieuwe situatie is als bijlage bijgevoegd.

Veilige wandel- en fietsroutes
Het bijgaande kaartje geeft een overzicht van:
o De nieuwe, veilige wandelroutes van en naar de bushalten; deze lopen via de nieuwe fietstunnel waarin ook een wandelpad is aangelegd. o De nieuwe veilige fietsroutes van en naar de fietsenstallingen, ook via de fietstunnel.

De nieuwe tunnel voor fietsers en wandelaars maakt het oversteken van de drukke provinciale weg N229 een stuk veiliger en comfortabeler. Op 24 augustus deelt de provincie ter plaatse flyers uit om fietsers en wandelaars te attenderen op de nieuwe situatie waarbij ze niet meer gelijkvloer hoeven over te steken, maar veilig gebruik kunnen maken van de nieuwe tunnel.

Laatste werkzaamheden
Na 24 augustus vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats zoals het opruimen van de tijdelijke fietsenstallingen en het werkterrein van de aannemer.


* De fietstunnel maakt deel uit van het plan `Reconstructie N229 tussen Bunnik en Cothen'. Dit plan bevat een aantal wegenprojecten die in samenhang zijn ontwikkeld en uitgevoerd met als doel een aantal knelpunten op het traject op te lossen. Deze knelpunten betreffen de doorstroming van het autoverkeer en het openbaar vervoer, de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid en de kwaliteit van de leefomgeving.

> Kaart rotonde fietstunnel Cothen (PDF, 1861 Kb)

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19