Ministerie van Economische Zaken

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken in week 35 (24 t/m 30 augustus 2009).

21 augustus 2009 | persbericht

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken in week 35 (24 t/m 30 augustus 2009).

Minister Van der Hoeven:

Maandag 24 augustus
13.15-14.45 uur: Werkbezoek aan Vergistingsinstallatie bij Bewa Beheer BV
De Bewagroep is gespecialiseerd in diervoederverwerking, vetveredeling, tankterminal, en OMR (Organic Material Recycling Moerdijk). OMR is gespecialiseerd in het verzamelen, ontvangen en bewerken van reststromen uit de voedings- en genotmiddelenindustrie. Bewa gebruikt onder andere etensresten als grondstof voor het opwekken van biogas, wat vervolgens wordt omgezet in warmte en elektrische stroom. Door de etensresten op te slaan en te verwarmen, ontstaat er biogas. Tussen 13.30 en 14.00 uur is er een rondleiding over het terrein waarbij ook media welkom zijn.
Lokatie: Appelweg 6, Haven 064, Moerdijk

15.15-17.15 uur: Werkbezoek aan Oerlemans Plastics Giessen In het kader van haar regelmatige overleg met vitale sectoren van de Nederlandse economie praat minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken met een brede vertegenwoordiging van de Nederlandse chemische industriesector. In het gesprek komen de perspectieven van de sector in relatie tot de huidige economische situatie aan de orde. Vanaf 16.30 is er een korte rondgang over het bedrijf, waarbij vertegenwoordigers van de pers welkom zijn. Vanaf 17.00 uur is er voor de pers gelegenheid om vragen te stellen aan minister Van der Hoeven. Lokatie: Oerlemans Plastics, Industrieweg 7, 4283 GX Giessen.

Dinsdag 25 augustus:
12.00-12.50: Slaan Herdenkingsmunt in kader van 400 jaar handelsrelaties Nederland-Japan
Op 25 augustus a.s. vindt de officiële viering plaats van de 400 jarige handelsrelatie met Japan. De viering vindt plaats in aanwezigheid van Prins en Prinses Akishino (de 2e zoon van de Japanse keizer) en Prins Constantijn en Prinses Laurentien. Onderdeel van de viering is ook een besloten lunch die wordt aangeboden door minister van der Hoeven aan vertegenwoordigers van het Nederlandse en Japanse bedrijfsleven en culturele en kennisinstellingen. Voorafgaand aan de lunch zal er door Prins Akishino en Prins Constantijn een speciale herdenkingsmunt worden geslagen. De pers is uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de ceremoniële eerste slag van de penning, die is voorzien omstreeks 12.40 in de Rolzaal, Binnenhof 10 in Den Haag. Uitsluitend vertegenwoordigers van de media die zich vòòr 22 augustus 17.00 uur hebben aangemeld via: j.vanelck@minez.nl. zullen worden toegelaten.

Staatssecretaris Heemskerk:

De Staatssecretaris heeft deze week geen publieke optredens.

Voor meer informatie zijn de gegevens van de woordvoerders te vinden op http://www.pers.ez.nl/. Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie Communicatie: (070) 379 6442.