Gemeente Hoorn

Onderzoek naar doorgaand verkeer in binnenstad

Van maandag 24 augustus tot en met 20 september vindt in de binnenstad een onderzoek plaats naar de hoeveelheid doorgaand verkeer. In die periode staan er verspreid door de stad cameras die het verkeer registreren. Aanleiding voor het onderzoek zijn klachten uit de binnenstad, met name het havengebied, over de omvang van doorgaand verkeer.

In december 2008 is het Verkeersplan Binnenstad vastgesteld door de raad. Hierin is opgenomen dat er een onderzoek wordt gedaan naar de omvang van het doorgaande verkeer in de binnenstad. Reden om dit op te nemen in het verkeersplan zijn klachten uit de binnenstad over de hoeveelheid doorgaand verkeer. Dit onderzoek gaat op maandag 24 augustus van start.

De cameras registreren alleen de hoeveelheid verkeer en geen snelheid of andere overtredingen. Op de volgende locaties staan de cameras: Westerdijk, ter hoogte van Schouwburg en Congrescentrum het Park; De Weel, tussen de inrit naar Pelmolenpad en de Zuiderkruisstraat; Keern, tussen de spoorlijn en De Weel; Italiaanse Zeedijk, tussen Pompsteeg en Melknapsteeg; Appelhaven, nabij de brug naar de Bierkade; Grote Oost, nabij de Wijdebrugsteeg; Kleine Oost, tussen de Schellinkhouterdijk en de toegang naar de Nieuwe Wal;
Willemsweg, nabij Van Akerlakenstraat; Provincialeweg, tussen Hoorn-80 en de Willemsweg; Provincialeweg, tussen A7 en Westfriese Parkweg.

Aan de hand van de registraties bepaalt de gemeente begin volgend jaar of er verkeersmaatregelen nodig zijn. Laatste wijziging van deze pagina: 21 augustus 2009