Mazda

Drie Winnaars Mazda MX-5

Waddinxveen, 22/08/2009

Winnaars Q-music Rijbewijzenbingo nemen nieuwe Mazda MX-5 Roadster in ontvangst.

Mazda Motor Nederland heeft vandaag drie exemplaren van de beste verkochte roadster ter wereld, de Mazda MX-5, uitgereikt aan evenveel winnaars van het spel Rijbewijzenbingo, zoals dat afgelopen zomer werd gespeeld op de populaire radiozender Q-music. Naast een vertegenwoordiging van de importeur was er ook een aantal leden van de Mazda MX-5 Club Nederland met hun auto's aanwezig om de uitreiking luister bij te zetten.

De feestelijke overhandiging van de auto's vond plaats bij Mazda-dealer Van den Dool in Lisse, onderdeel van de Tinholt Automotive Groep, die binnenkort de deuren van een nieuw Mazda-dealerschap in Haarlem zal openen. De drie prijswinnaars, Nadine uit Amersfoort, Annemarie uit Katwijk en Michael uit Langeraar, werden door de afvaardiging van de Mazda MX-5 Club Nederland met open armen verwelkomd. Penningmeester René van Schijndel bood de drie winnaars namens de club anderhalf jaar gratis lidmaatschap aan van de meest vooraanstaande MX-5 club van Nederland. Om het helemaal compleet te maken ontvingen de drie winnaars ook nog een jaar lang gratis autoverzekering van Mazda's verzekeringspartner Unigarant.

De Mazda MX-5 staat in het Guiness Book of Records vermeld als de meest verkochte tweezits sportwagen ooit (de teller staat momenteel op ruim 850.000 stuks), en viert dit jaar zijn 20e verjaardag. Sinds zijn introductie in 1989 werden er 855.000 stuks gebouwd waarvan er 254.000 exemplaren naar Europa kwamen (tot en met november 2008). Gedurende twee decennia sleepte de MX-5 maar liefst 178 belangrijke prijzen en onderscheidingen in de wacht. De derde generatie vormt hierop geen uitzondering en vergaarde 58 prijzen, waaronder 'Auto van het Jaar' in Japan 2005-2006 en Top Gear magazine's 'Roadster of the Year' in 2005.