Politie Utrecht

Persberichten, Heuvelrug 11.00 uur

Utrecht, 23-08-2009

Onder invloed op de bromfiets
VEENENDAAL In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 augustus heeft de politie op de Grote Beer een jongen aangehouden omdat hij onder invloed op zijn brommer reed.

De 16-jarige jongen uit Veenendaal werd omstreeks 01.25 uur op de Grote Beer gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 445 ug/l uit. De jongen kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg eenproces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Getuigenoproep gewapende overval
VEENENDAAL Op vrijdagavond 31 juli is een Veenendaler overvallen en van een geldbedrag beroofd.

Rond 21.55 uur wilden een 21-jarige man en een 17-jarige jongen, beiden uit Veenendaal, op de Tuinstraat samen een geldbedrag storten in een afstortkluis. Zij zagen dat een auto met daarin twee mannen op hen af kwam rijden. De auto reed tegen de fiets van de jongen, maar daarbij raakte hij niet gewond. De 21-jarige man werd met een vuurwapen bedreigd, vervolgens gingen de verdachten er met zijn tas met geld vandoor. Daarna reden de verdachten met de auto weg in de richting van de Prins Bernhardlaan.

Signalementen
Verdachte 1 is een blanke man, ± 30 jaar, 1.80-1.85 meter, gemillimeterd blond haar en een slank tot mager postuur. Hij sprak Nederlands. Verdachte 2 is rond de 1.80 meter lang en heeft een gezet postuur. Hij droeg een bivakmuts en sprak met een vermoedelijkAntilliaans /Surinaams accent.

Aan getuigen van de overval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844. Daarnaast vraagt de politie aan getuigen van de overval of zij mensen kennen die in het bezit zijn een donkerkleurige Alfa Romea 164. Of mogelijk hebben getuigen mensen in dit type auto in de buurt waar de overval is gepleegd, zien rijden. Deze auto heeft vermoedelijk met de overval te maken.