Politie Utrecht

Persberichten, Rijn en Venen 11.00 uur

Utrecht, 23-08-2009

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden
LINSCHOTEN In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 augustus heeft de politie een autokraker op heterdaad aangehouden.

Een agent reed omstreeks 02.35 uur over de M.A. Reinaldaweg in de richting van Woerden. Ter hoogte van de carpoolplaats zag de agent een bestelbus met open deuren staan. Half in de bus hing een man. De agent vertrouwden het niet en ging direct poolshoogte nemen. Ter plaats trof hij een 32-jarige man uit Woerden aan. De man had in twee autos ingebroken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed
VINKEVEEN Zaterdagmorgen 22 augustus heeft de politie op de Heulweg een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder opvallend rustig van een parkeerterrein aan de Heulweg komen rijden. De bestuurder viel op door zijn rijgedrag en werd gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de 57-jarige man uit Amsterdam te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 625 ug/l uit. Hierdoor kon hij zijn rijbewijs inleveren en werd hij met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.

Rijden zonder helm en rijbewijs

BREUKELEN Vrijdag 21 augustus hebben agenten rond 23.50 uur twee 15-jarige jongens aangehouden. Een van de 15-jarige jongens, allebei uit Maarssen, bestuurde een bromfiets zonder een helm te dragen. Ook zijn passagier droeg geen helm. Nadat de jongens staande waren gehouden aan de Stationsweg, bleek dat ze geen bromfietscertificaat of ID bij zich hadden. De jongens zijn overgebracht naar het bureau. Hun ID werd alsnog gebracht, waarna ze weer mochten gaan. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers op heterdaad betrapt

MAARSSEN - In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus kreeg de politie omstreeks 02.20 uur een melding van een mogelijke inbraak aan de Fazantenkamp. Ter plaatse was inderdaad sprake van een inbraak. Eén van de verdachte mannen probeerde hard weg te rennen, maar werd direct aangehouden. De tweede verdachte werd aangehouden in de tuin, waar hij zich verstopte. Beide verdachten, 20 jaar uit Utrecht, zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Ongeval onder invloed

BREUKELEN In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus kregen agenten omstreeks 03.35 uur een melding van een eenzijdig ongeval aan de Rijksweg A2. Ter plaatse zagen agenten een personenauto tegen een betonnen vangrail staan. Kennelijk was de bestuurder de macht over het stuur verloren. Agenten roken bij de 49-jarige bestuurder uit Culemborg een alcohollucht. De man is onderzocht door ambulancepersoneel en daarna overgebracht naar het bureau. Ademanalyse wees inderdaad uit dat de man te veel gedronken had.

Aanrijding

MONTFOORT Agenten hoorden in de vroege avond van 22 augustus een harde klap tijdens een surveillance aan de Provincialeweg. Een eenzijdige aanrijding bleek de aanleiding.

Omstreeks 19.15 uur waren de agenten ter plaatse, waar ze een personenauto in de greppel aantroffen. Naast de auto stond een 20-jarige man uit Montfoort, met letsel aan zijn hoofd. Hij verklaarde op de bijrijdersstoel gezeten te hebben, wat getuigen konden bevestigen. De bestuurder van de auto was nergens te bekennen. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft het ongeval in onderzoek.