Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 23-08-2009

Rijbewijs kwijt

UTRECHT Zaterdagmorgen 22 augustus heeft de politie een man aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man moest hierdoor zijn rijbewijs inleveren.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met hoge snelheid over de Potterstraat in de richting van de Neude rijden. Bij de Neude sloeg de automobilist linksaf en reed richting de Voorstraat. Het lukte de agenten om de bestuurder op de Van Asch Van Wijckskade aan de kant te zetten. Uit de eerste blaastest bleek dat de 24-jarige man uit Veenendaal te veel alcohol op had. Op het bureau wees de ademanalyse 515 ug/l uit. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.

Auto-inbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 augustus heeft de politie twee autokrakers op heterdaad aangehouden.

Omstreeks 03.25 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat vermoedelijk drie jongens een inbraak in een auto ter hoogte van het Herderplein aan het plegen waren. De getuige gaf een goed signalement van de verdachte door. Agenten zagen op de Calderonlaan twee jongens lopen die precies voldeden aan de opgegeven signalementen. De jongens, 15 en 16 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie onderzoekt of er nog een derde verdachte betrokken is bij de inbraak.

Gewapende overval

UTRECHT Vrijdagavond 21 augustus vond een gewapende overval plaats op een snackbar aan de Prof. Van Bemmelenlaan. Eén verdachte kon worden aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 21.05 uur een melding dat de snackbar aan de Prof. Van Bemmelenlaan was overvallen door twee verdachten. Zij waren de snackbar binnengekomen en hadden onder bedreiging, van vermoedelijk een vuurwapen, geld geëist. Na de overval was het tweetal op een groene scooter gevlucht. Meerdere politie-eenheden zochten in de omgeving naar de twee verdachten. Agenten zagen de twee overvallers op de Mr. Tripkade rijden. De achtervolging werd ingezet.

De bestuurder stak de Tripkade over en reed richting de W. Schuylenburglaan. Via de groenstrook werd de rit richting de Brailledreef voortgezet. Hier raakte de scooter even uit het zicht van de agenten. Ter hoogte van de Loevenhoutsedijk werd de scooter weer opgepikt. Op dat moment zat alleen de bestuurder er nog op. Op de Druifstraat sprong de bestuurder van de scooter en ging te voet verder. De scooter reed nog een stukje door en botste tegen een geparkeerde auto aan. Na een korte sprint werd de 17-jarige overvaller uit Utrecht aangehouden. De politie trof in de scooter overvalattributen aan. Tevens werd de buit aangetroffen. De jongen werd voor verhoor ingesloten. Het onderzoek richt zich op de tweede, gevluchte, verdacht.

Straatroof

UTRECHT Op de Groenenwoudsedijk vond vrijdagavond 21 augustus een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 26-jarige vrouw uit De Meern fietste omstreeks 20.15 uur over de Groenewoudsedijk. De vrouw werd door twee jongens op een scooter ingehaald. Eén van de jongens griste tijdens het voorbij rijden de tas van het slachtoffer uit haar mandje. Het tweetal reed weg in de richting van Papendorp. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met het bureau Utrecht west, tel.: 0900 88 44.

Vernieler aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus een man aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Rond 03.55 uur kreeg de politie een melding dat een man de ruiten van een huis aan de Van Heukelomlaan aan het ingooien was. Ter plaatse troffen agenten diverse getuigen die aangaven dat de vernieler een 30-jarige man uit Rotterdam was. De verdachte kon even later op het Zandpad worden aangehouden en voor verhoor meegenomen worden naar het bureau. Hier bleek dat de vernielingen te maken hadden met een relatieprobleem.

Beroofd

UTRECHT Op de Graadt van Roggenweg vond in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 24-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 01.30 uur over de Graadt van Roggenweg. Ter hoogte van het benzinestation kwam een scooter met twee jongens erop om haar heen cirkelen. Uiteindelijk beroofde de jongens, vermoedelijk onder bedreiging van een mes, de vrouw. Omdat het slachtoffer hevig overstuur was kon zij geen goed signalement van de verdachten geven. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Zaterdagmiddag vond op de Royaards van den Hamkade een ongeval plaats. Hierbij raakte een kindje gewond.

Rond 17.10 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding met letsel op de Royaards van den Hamkade. Ter plaatse bleek dat een 5-jarig jongetje met zijn fiets plotseling de weg was overgestoken. Hierdoor kon een 30-jarige automobilist uit Utrecht het kind niet meer ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. Het jongetje liep been- en hoofdletsel op en werd met een ambulance naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Opvallend was dat een grote groep mensen bij de aanrijding stond en zich met de situatie gingen bemoeien. Eén 30-jarige man uit Utrecht, die niets met de aanrijding te maken had, bleef de menigte opruien en de automobilist bedreigen. Tevens beledigde hij de agenten. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht.

Getuigenoproep

UTRECHT Zaterdagochtend 22 augustus vond een diefstal plaats bij een winkel aan t Goylaan. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 09.35 uur zag een medewerkster een man de winkel binnen komen. Hij liep direct naar de kassa, trok hem van de balie, en rende hard weg. De man droeg geheel zwarte/donkergrijze kleding met lange mouwen, lange broek en een petje.

Heeft u iets gezien of weet u meer over deze diefstal, neem dan contact op met de politie in Utrecht via 0900-8844.